Två flugor på smällen

Alma är ju, som jag tidigare förklarat, som en bulldozer. Hon far fram som ett jehu och ibland slutar det inte bättre än att hon har sönder nånting. Som till exempel mina små krukor, i hyllan på väggen i köket, som jag har hängväxterna i. Eller det var bara den ena som gick sönder, men då kan jag ju inte använda den andra heller.
Hur hon har kommit åt dem? undrar ni. Jag hade glömt skjuta in stolen, så hon har väl ställt sej på ryggstödet och slagit ner den ena helt enkelt, så den låg i småskärvor när jag kom hem en dag härförleden. Fast nu börjar hon bli så stor så hon når dem om hon hoppar från golvet, för de hänger ganska långt ner.
Alltså åkte vi in till Storheden idag på jakt efter en liten gran till bubblan, små krukor – i nåt material som inte går sönder när de faller till golvet – och hårspray. Det blev ju lite godis också förstås, om än det inte var tanken. Det blir det alltid när vi är på shoppingspree.
Iallafall så gjorde jag två flugor på smällen, för de små granarna jag hittade var i små vita plastkrukor, så jag köpte två. Det blev en till bilen och den andra ställde jag på hyllan ovanför soffan, bakom tomtarna, som ni säkert sett i filmen där nedan.

DSC_0040

Det var ju toppen! Jag upptäckte det när vi gick där och sökte. Granen höll jag i handen och gick och hamrade med naglarna mot krukan så jag hörde det stumma klappret. “Den här är ju i plast”, sa jag till Håkan. “Ja men…köp en till och använd dem då”, tyckte han och why not lixom, de var ju stilrena och fina och ser ju faktiskt ut att vara i målad keramik.
Ibland går det bara så fort och smidigt. Jag var ju helt på det klara att vi skulle behöva åka runt i olika butiker, men icke det. Härligt!

DSC_0041

…visst var det gulligt?…glasen bredvid ska inte stå tomma, jag ska sätta värmeljus i dem…  bigsmile

Leave a Reply