Pärsons vegokorv

När man slutar äta kött så är det vissa saker man saknar. Man skulle kunna tro att det borde vara en riktigt god stek eller kotletter, typ nåt sånt, men det jag saknat mest är kebab, bacon och korv. Jag har ju hittat mina prinskorvar, Anammas, men de säljs tyvärr inte mer än nu närmare jul, köpte faktiskt i söndags. Sen har jag sett att det finns Pärsons falukorv, men tänkt att det nog inte är nåt gott. Fast varför inte prova. Om nån vet hur korv ska smaka så borde det ju vara de som tillverkar korv hela dagarna, så jag köpte en. Den är inte billig, vilket också är en av anledningarna till att jag inte provat innan, över 30 kr för den lilla snutten och tänk om den inte är god? Nåja, inte är det ju nån förmögenhet man gör av med så det kan det ju vara värt.

20191105_181131

Den ser ut som en riktig korv iallafall.

20191105_181141

Jag ville inte steka den för hårt, som jag gjort innan med riktig korv. Jag gillar ju när det är lite bränt, men kanske inte när det är vego.

20191105_182319

Så vad smakar den då? GOTT! Den smakar vanliga Scans falukorv. Alltså…MUMS! Min lycka är gjord. Nu kanske jag kan grilla också när vi är på ranchen, uppe i öppna spisen. Hur mysigt? Jag som trott att jag aldrig mer ska få göra det.
Det finns pålägg också, jag tror det var Pärsons, så nu måste jag ju testa dem med. Annars kan jag ta av den här, den är lika god rå. Tänk finskt rågbröd med korv. Mmmm…

20191105_182744

…nu är det bara bacon kvar…jag är sååå glad!…  yummy

Leave a Reply