Rosfeber

Hejsan å gomorron allihopa! Här sitter vi vid varsin dator på morgonkvisten å jag känner mej pigg å utvilad, för jag har fått sovmorgon för första gången sen jag började jobba. Bortsett från helgerna då förstås. Jag brukar ju alltid stiga upp med Håkan runt kvart i sex å sen somnar jag om i soffan runt åtta, men nu sov jag i ett sträck å steg upp åtta istället. Riktigt skönt!

Anledningen till det är att Håkan är sjukskriven. Han föll ner i ett ventilations-schakt härförleden å skrapade smalbenet så illa å har haft så ont att han till slut faktiskt (å äntligen) gick till läkaren.

Han har rosfeber! Nej, nej, nej, var det enda jag fick fram eftersom jag visste hur allvarligt det kan bli om man inte sköter det. En kille, på mitt tidigare arbete som var typ min bästis där, fick det å blev inlagd på sjukhuset å sjukskriven 6-7 veckor nånting p.g.a blodförgiftning. Inte att leka med alltså! Så jag sa att Håkan skulle vara hemma en vecka till att börja med.

Men Håkan gick, eller haltade, till jobbet för han hade ju fått antibiotika, nu skulle han ju bli bra om en timme. *Fnys*
Nej, han blev inte bra å hade så ont att han undrade om det verkligen ska vara så jobbigt att ha detta. En jobbarkompis ringde sin fru som är läkare å hon utbrast: “Han ska inte stödja på foten, han måste vila å ha det i högläge!”

Ja, just det! Tänk om han kunde lyssna på mej nån gång! Så här ser det ut.

dsc_0066-2

Alldeles varmt är det där röda. Det bara skriker infektion. Han har jätteont när han sätter ner benet å kan knappt gå så nu kom mina kryckor väl till pass igen. Det var ju bra att de fanns kvar.

dsc_0067-2

…stackars liten…hoppas han blir bra snart…  sad (2)

4 thoughts on “Rosfeber

  1. Hoppas också att det går över snart, är jobbigt detta och har så mycket att göra, tycker bara det är konstigt att inte den första läkaren sa nåt men han kanske trodde att ingen är så jävla dum att han jobbar vidare ,men tji fick han det finns faktiskt såna som inget begriper

    1. Var med om samma sak själv första omgången, vart hemskickad första gången med penicillin när jag kom andra gången vart jag inlagd med intravenöst penicillin.. Det är som att gå på krossat glas blandat med nålar och rakblad.. men men,.. kan väl lugnt erkänna att jag känner igen mig i hans beteende 😊. Nu var det här för ett antal år sen ser jag,.😊 Hoppas han har klarat sig från fler attacker av rosfeber, har man en gång fått det så kommer det lättare tillbaka

      1. Ja, han har klarat sej från fler attacker hittills, men det finns ju en morgondag också 🙂
        Hoppas detsamma för dej 🙂

Leave a Reply