Dags för julbak

Det är ju Lucia på fredag. Herre min skapare vad det går fort nu! Men jag är inte stressad, alla julklappar är inhandlade och jag har ju alla julsaker framme, så det är bara för mej att luta mej tillbaka och ta in allt så njutningsfullt jag kan.

DSC_0042

Jag har ju börjat med 4:3 dieten, som för övrigt funkar hur bra som helst, vilket jag kom på nu när jag ska baka till jul. Jag hade tänkt baka lussebullar idag och pepparkakor på torsdag så att det finns färdigt till Lucia, men jag har ju mina inte-ätar-dagar då och hur kul är det att baka när man inte får smaka nåt. Men så kom jag på att pepparkaksdegen ska ju stå i kylen över natten så då gjorde jag den idag, bakar ut dem imorgon och så tar jag lussebullarna på fredag så de är klara tills Håkan kommer. Då får jag ju smaka allt! Hur bra?

DSC_0044

Så nu står den där i kylen och jag längtar till imorgon. Det ska bli så roligt att baka ut dem. Sen ska jag baka en variant av schackrutor också, fast med små hjärtan. Det blir nog juligt och fint. Sen ska jag baka nån form av sockerkaka. Kanske kardemumma så det inte blir för mycket pepparkakssmak. Russinmuffins är inte heller helt fel. Eller varför inte äppelmuffins med svenska äpplen? Jo, men det ska vara en massa gott till jul. Sen får vi promenera mycket under julledigheten så vi inte jäser alldeles för mycket.

DSC_0045

Katterna turas om att vara inne i köket. Alma tycker det är så kul att komma ut så hon får springa av sej lite. Hon är ju i köket hela dagarna medan vi är på jobbet, så hon behöver verkligen få sej en riktig bensträckare.

DSC_0046

Det funkar ju jättebra då Valle gärna tillbringar några timmar på mitt skrivbord eller i skålen på köksbordet. Och Vilma kommer och går som hon vill. Jag tror de tycker det är mysigt när jag bakar och står i, med julmusiken strömmande ur högtalarna. Det är då Valle brukar bli så busig och ligger och leker med nåt för sej själv, men nu är det några veckor sen. Han har inte busat så sen han blev sjuk, så han är väl inte riktigt sej själv ännu. Stackars liten. Men han mår betydligt bättre nu och dricker och äter ordentligt. Och kräks inte, peppar, peppar…-kaka. Nähä… untitled

DSC_0049

…det är så himla mysigt med julstök och julmusik…älskar’t…kerst2

Leave a Reply