Dagen efter

Äntligen är det full fart mot helgen! Jag har hunnit vara hemma en stund och det gick bra att jobba, jag har inte känt av nånting annat än lite smärta i armen. Eller inte så lite egentligen, men inget att stanna hemma för. Det gör ont när jag lyfter armen, jag får tillexempel inte upp armbågen ovanför armhålan, om jag lyfter armen utåt, då vet ni på ett ungefär, så jag har använt högerarmen mer än vanligt på jobbet.
Men än är det för tidigt att ropa HEJ, jag vet att det kan komma ikväll, kanske imorgon, möjligtvis på söndag, jag vet inte hur länge man kan vänta sej att insjukna, men jag vet ju att inkubationstiden vid smitta är allt mellan 2 och 14 dagar, så jag ligger lite lågt tillsvidare. Inte för att jag har nåt väldans ansträngande framför mej, men jag ska till min kära mor och kolla till henne, för lilla storasyster som annars hjälper mamma har åkt på en välbehövlig semester, så då vore det ju bra om jag får slippa feber o dylikt.

Jag har ont, som sagt, och det har blött igenom plåstret så jag hade en liten fläck på pyjamaströjan. Varför jag blödde så vet jag inte, ingen annan jag har frågat har gjort det. Kanske var hon lite extra hård mot mej, eller kan det bero på att omega 3 tabletterna är blodförtunnande? Det kändes då väldigt lite när jag fick sprutan, med betoning på lite. Första kändes inte alls, jag trodde till och med att hon missat, men sen på dag två kände jag lite ömhet när jag tryckte mot armen, så jag förstår ju att jag har fått den. Denna kändes som sagt lite. Liiiiite. Bara som att “ops, där fick jag nåt i armen”, men inget stick eller så.

Ja ja, nu har jag då fått båda sprutorna. Jag som inte tänkte ta dem överhuvudtaget, men det är för andras skull. Och även min egen då man tydligen inte vet vem som drabbas hårt, eftersom unga och vältränade, utan underliggande sjukdomar, kan bli väldigt sjuka de med. Vem säger att just jag ska komma lindrigt undan?

Jag kommer ändå fortsätta ha munskydd när vi handlar och undvika stora folksamlingar, för man kan ju vara smittbärare fastän man är vaccinerad, så jag fortsätter vara försiktig. Jag vill verkligen inte ha eller smitta andra med denna vidriga sjukdom!

…nu är det bara att vänta och se tiden an… 

4 thoughts on “Dagen efter

 1. Kände du inget efter första sprutan, så är det inte säkert att du kommer att göra det nu heller.
  Oftast är det som som blir första gången, som även blir andra. Kanske lite vanliga förkylningssymtom då.
  Men som du säger och jag också vet…det är bara att vänta och se, men hoppas du slipper 🙂
  Kram på’re- och Gijokan me’ och alla alla kattorna. 🙂

 2. jag har hört att andra ska vara värre än den första, men än så känner jag inget mer än smärtan som är kvar än
  Kram tebax 🙂

 3. om man blir sjuk så tror jag det är från dag 2 annars kommer det inte, kram på er allihopa

Leave a Reply