Allhelgonaafton


Äntligen fredag igen och den började jag med ett besök hos tandläkaren. Jag kallas ju med ett års mellanrum, eller ska väl kallas, men det har hunnit gå 1,5 år och förra gången två år så det är inte så noga. Jag hade inga hål den här gången heller, men som hon sa förra gången så har jag gamla lagningar, med amalgam, som behöver göras om, två stycken, och tanden som jag gjorde rotfyllning på har nötts ner så pass att den också behöver en renovering och så ska hon putsa på en tand som blivit lite vassare. Mer än så var det inte. Jag har borstat lite för mycket igen, så hon säger att när jag tror att jag är klar första gången då ska jag lita på det och sätta bort tandborsten, men jag blir ju alltid så nojig och borstar ändå lite till. Inte bra då det sliter på tänderna. Nåja, jag ska tillbaka två gånger i december. Sen ska jag vänta i några år och därefter ska jag sätta en porslinskrona på den rotfyllda tanden, så håller det mycket bättre.

Efter att de var och fixade med elementen har det blivit aningen kyligare inne. Nu har jag bara 19,5 -20,5° så då vill till och med Håkis att jag ska tända en massa ljus. Jag har eldat varje kväll här. Inte blir det nån nämnvärd skillnad, kanske en halv grad varmare, men himla mysigt är det. Det är allhelgonahelgen så vi ska även tända ljus på gravarna imorgon. Ikväll är det väl Halloween, men nån pumpa har jag inte gjort klar. Jag får färdigställa dem till nästa år då. Jag såg ett sånt fint arrangemang med ett sånt där trätråg, som jag har, fyllt med ljus och gula och röda löv och stickade pumpor. Så hade jag ju kunnat göra om jag bara hade fyllt mina och virkat stjälkstump på dem, men nu blev det inte så. Typix!

Och hur gick det med Valle? Jaa, hörrni, jag ringde veterinären och bad henne skriva ut cerenia, som är mot illamående, vilket hon gjorde, men hon skrev även ut ny antibiotika, som jag var och skulle hämta ut i onsdags, men då fanns det inte i nåt apotek här så hon beställde och jag fick hämta dagen efter. När jag äntligen skulle ge honom det upptäckte jag att han inte hade ont längre. Jag fick pilla hur mycket jag ville utan att han sa ett ljud. Inte luktade det heller. Hade han ingen infektion? Jag ringde vet igen och de sa att jag inte behöver ge honom antibiotika då, men om han skulle få ont igen och lukta illa så kunde jag göra det. Nu har han varit lite dålig i magen, inte kräkts, men lös i avföringen, annars mår han bra. Han äter med god aptit, både blöt mat och torrfoder och han har inga problem med det. Jag busade med honom igår och han liknade sitt gamla jag, så när han återhämtat sej ordentligt lever han nog förhoppningsvis ett par år till. Jag måste bara se till att rengöra tänderna på honom så han inte får tandsten igen. Själva FORL:en kan man inte göra nåt åt, tyvärr.

…känns så himla gôtt… 

Leave a Reply