Kåldolmar

Idag gjorde jag kåldolmar för första gången i mitt liv. Jag har inte tyckt om det tidigare, eller varm kål överhuvudtaget, men i vuxen ålder ändras ju smaklökarna, så med tiden har jag börjat gilla det mer och mer, och för några dagar sen pratade jag och Håkis om det och faktiskt blev jag riktigt sugen, så jag var tvungen prova idag. Inte med riktig köttfärs dock utan jag hade vegofärs, riven halloumi, kokt jasminris, två ägg, en köttbuljong och salt och vitpeppar.
Och nu tänker alla, varför har hon köttbuljong om hon inte äter kött? Jo, förstår, jag läste till min glädje att det knappt är nåt kött i tillverkningen av dessa buljongtärningar. De har fått kritik för det. Det är mest bara smakförstärkelser vilket passar mej utmärkt. Men visst, det är lite avkok från kött, ca 2%, men jag är ju inte vegetarian så jag har börjat använda buljong för den goda smakens skull.

De var jättegoda! Jag fick klart godkänt av Håkis också, vilket gjorde mej så glad. Lite fick vi salta extra, men vi har ju flingsaltet just för det ändamålet, så det gjorde ingenting. Jag fick till och med uppmaningen att göra dem igen, precis som de var gjorda idag. Och det ska jag. Så goda var de. Och Håkis har till lunch imorgon också. Så himla bra!

…jag har i halloumi för att få bort lite av soyasmaken i vegofärsen…det blir godare då… 

2 thoughts on “Kåldolmar

Leave a Reply