Valle hemma igen

Veterinären ringde idag. Valle vill inte äta. Inte ens med aptithöjande. Så hon, det var en hon idag, ville göra en ny ultraljudsundersökning, för det är svårt att se på andras “bilder”. Och sen föreslog hon att man skulle operera en sond på honom och mata honom den vägen. Då kan vi få hem honom under julhelgen och man har koll på hur mycket han får i sej och det blir inga problem med medicineringen, för den gör man också via sonden.
Gör’t, sa jag.

20191223_193845

Ultraljudet visade på nån form av inflammation i gallan, precis som innan, han kan även ha inflammerad tolvfingertarm, och så tog de ett nytt blodprov, det visade bra lever och njurvärden, men han hade en sorts vita blodkroppar som tydde på antingen allergi eller parasiter. Alltså skulle vi göra det dyra bajsprovet igen, men då fanns det ett billigare på appo, Kolla masken, men väl på appo sa apotekaren att det räcker med att vi ger Milbemax, den tar i stort sett alla parasiter och man kan ge den utan att de har mask, så länge man inte ger för ofta, för då verkar det inte. Vi avmaskar inte ofta, så jag köpte det. Mycket billigare än Kolla masken. Men det ger vi sen, efter julhelgen. Vi hade ändå inte kunnat kolla masken förrän efter trettondagen, för det finns ingen vi kan skicka det till när det är julhelger.

20191223_182156

Sen har han fått med sej aptithöjande Mirtazapin och Cerenia mot illamående. Jag fick hämta ut antibiotika som jag ska börja ge imorgon. Jag har gett honom kortison. Jag har matat honom en gång och gett vatten. Ska snart mata igen. Han gick och drack vatten själv så jag får vänta med matningen en stund då.
Vi var nyss på appo igen och köpte handsprit, plasthandskar, sårtvätt och kompresser, för såret ska göras rent varje dag och kollas så det inte svullnar eller blir infekterat på nåt vis.
Han var och pinkade på lådan för en stund sen. Länge satt han. Bra, då kissar han ut de där små partiklarna som han har i urinblåsan så det inte fastnar i lilla snorren och gör livet ännu surare för honom. Nä, men…det ser ut att kunna gå vägen detta. Nu måste han väl ändå bli frisk.

20191223_182335

…jag sa ju att jag skulle tvångsmata honom…att det skulle bli sondmatning anade jag ju inte då… le

Leave a Reply