Kardemummakaka & baktankar

Nu har jag bakat en kardemummakaka också, med lite kanel i för julens skull. Sen ska jag baka schackrutor också, men jag måste handla smör först, för det är slut. Därefter ska det nog räcka med fikabröd. Lite lust har att baka “vita pepparkakor” också, för det är så längesen jag åt dem, men det får vänta till påsk. Jag brukar ju ha dem då istället så blir det lite mindre till jul, har ju påsk-kakformar också, men det har inte blivit på länge, för förra påsken var vi på ranchen, så det blev inget bak där, och året innan var vi sjuka i influensan på påsken, så det bidde inget då heller. Men jag har ju fått lite av lilla storasyster, för hon brukar ha till jul, så det är väl därför jag har överlevt.
Fast det som jag har bakat nu är också himla gott. Lussebullarna…mmmmm…så himla goda! Att jag inte tänkt på att baka dem så där innan. Det kan i och för sej bero på att jag är, eller har varit, ganska traditionsbunden och har väl inte velat att det ska vara på annat sätt än det traditionella, alltså vanliga lussebullar utan fyllning. Det är ju visserligen också gott, men att baka dem som vaniljbullar, tvinna och forma till lussekatter, det var…hur är det hon säger, Birgitta i Hela Sverige bakar…”rasande elegant!”

20191216_152438

…månntro om man ska skiva den färdigt innan man sätter i frysen?…  hm2

Leave a Reply