Valle hemma igen

Valle är hemma igen. Vi fick hämta honom klockan 16.00. De gjorde kontraströntgen, men hittar inget stopp. Vätskan var nere i grovtarmen och då kommer det ut, det brukar inte fastna där. Sen såg de, när de kollade lite närmare på röntgenbilderna, att han har nåt fel i ryggraden, tror det hette spondylos, det blir som små taggar på kotorna, vilket leder till att de får ont och svårare att röra sej. Vi har inte märkt nåt på Valle än, han hoppar ju fortfarande upp till fönstret, dock inte direkt från golvet, för vi ställer ju alltid möbler intill som de kan hoppa på först och sen till fönstret. Visst ligger han och sover mycket, men det gör väl alla katter? Det är iallafall något vi inte har märkt av tidigare, det var nåt de bara upptäckte lite slumpmässigt på röntgenbilden. Inte heller kräks man av det, så det har inget med symptomen att göra. De hittar som sagt inget fel, men vi har bokat en tid på torsdag för ultraljudsundersökning så får vi se vad de hittar på den.
Spondylos kan man inte göra nåt åt annat än ge smärtlindring, så kanske han inte får så hemskt många år till om han ska få ont. Inte heller är det nåt vi kommer att ge honom än, då han inte verkar ha ont av det än och de pillren kan ge en biverkning med kräkningar och diarré, och det är ju nåt som han inte ska få nu, han måste bli frisk först.

20191214_173745

Har alldeles nyss gett honom en fjärdedels tablett pepcid, som är bra mot illamående. Om han har magkatarr så kan man ge det tillsammans med Andapsin. Och äntligen har nån tänkt till. Dessa tabletter är små i sej och när det bara är en fjärdedel så är det ännu lättare att få i honom den. Gick som en dans. Så den ska han få och så ska jag raka honom igen så han bara har en lejonman kvar. Då får han i sej mindre hår och slipper spy ut hårbollar eller att de orsakar gasbildning i tarmarna, ifall det nu var nåt sånt. Är det det så kommer han snart att bajsa ut det med kontrastvätskan.
Han äter bra, vi köpte en allergidietmat som han tycker mycket om, han har nog känt att den är bra för magen, så med den och allt annat kommer han nog förhoppningsvis att sluta kräkas och bli en frisk och glad liten Valle igen. Kanske får han ont i ryggen i framtiden, men det tar vi då. Just nu fokuserar vi på att han får behålla mat och dryck i magen.

20191214_173906

…håhå jaja…inte bara kul med djur…men det är smällar man får ta…  ja3

Leave a Reply