Skaldjur och hallon

Nu har jag varit till ranchen och hunnit tillbaka hem. Vi åt lite kräftor och räkor med hemgjord västerbottenspaj och rostat bröd. Kräftorna var inte såna med skal utan vi köpte färdigskalade som var kokta i dill, lite osalta, men det funkade bra. Fast räkorna är ju som godast ändå.
Medan pajen var i ugnen kollade jag hallonen och nu börjar de komma igång när jordgubbarna börjar ha gjort sitt. Visst finns det lite kvar så vi får en omgång till, kanske ännu en efter det, jag har sett att det blommat för ett tag sen så det blir lite nya.
Hallonen är stora och fina och jag har ännu inte sett en enda larv, men kan ju bara vara tur.

De är så goda!

Det blev pajen också. Det är Per Morbergs recept, men jag tillsatte lite lök, broccoli och tomater, för vi hade ingen sallad den här gången. Det som ligger bredvid, som man ser ett hörn av, är Håkans tunnbröd med tomater, broccoli och ost som han värmt lite i ugnen.
Pajen blev jättegod och jättelätt att göra, så det kommer jag fortsätta med då jag tyckte den var godare än köpes.

Det finns räkor kvar så vi ska göra räkmackor imorgon. Det är också jättemumsigt.
Nu chilla lite innan utgång med Alma. See ya!

…måste köpa pajformar så jag kan göra hemma… 

2 thoughts on “Skaldjur och hallon

Leave a Reply