Hemma från IKEA

Färden till IKEA startade strax före tio på onsdagsförmiddagen. Jag gjorde iordning en liten picknick-korg, för jag tänkte att ingen av oss ätit någon frukost. Det hade jag rätt i. Håkis var hungrig som en varg så det var ju verkligen passande.

Vet inte hur långt vi hann innan vi stannade och fikade. Så himla mysigt!

Sen handlade och handlade vi i cirka en timme kanske och packade grejorna i bilen för att fortsätta till nån restaurang för lunch. Det blev en pizzeria Amanda där jag intog en pizza med tonfisk/lök och Håkis en med köttfärs/paprika/ägg. Gott var det!

Jag vet inte…känner ni nånstans att det nog är tur att vi fann varandra? Jag får iallafall den känslan allt oftare.

Sen styrde vi färden hemåt.

Och här är vad jag köpte. Lite nya handdukar och ett par mindre badlakan i tunt härligt material, typ hamam. Hade dock velat ha större badlakan, dessa är 70 x 140 cm, och jag hade velat ha 100 x 140 cm, men de duger gott ändå.

Vidare så köpte jag en kudde som jag ska ha i sängen med örngott på, så färgen är inte så viktig. Min nacke trivs bäst med dessa smala kuddar och jag slipper oftast vakna med huvudvärk.

För att få lite ordning i lådan med knivar och plastslevar o dylikt köpte jag ett par förvaringslådor, som jag hoppas ska passa. Som det är nu ligger de bara löst i en hovendroven. Inte praktiskt alls.

Och sen en rad med saker. Från vä: två pkt värmeljus, ett 4-pack blockljus, två plastväxter, en toalettborste, en tre-pack badpuffar typ som tvättsvamp, tvålpumpflaska med tillhörande fat och tandborstmugg och slutligen ett litet torkställ utan klädnypor…

…som hör till det stora torkstället, men som är mindre än det jag har och tar mindre plats. Så praktiskt. Jag får ha den större när jag har mer tvätt, men jag brukar inte ha så mycket så denna duger gott och är både stilig och smidig.
Tog ingen bild själv för den är inte uppackad. Sen köpte jag även ett skåp till badrummet att ha under tvättstället. Jag har ju ett nytt som också är från IKEA, men det beställde jag hem då det inte hade rymts i bilen eftersom det var tänkt att vi skulle åka med lilla storasyster och svåger, men de ändrade sej, fast det var ändå bättre att beställa och hämta från DHL här i Luleå, för det var en hel del. Det var så skönt nu när vi inte hade så mycket att packa upp.

Nu är det badrummet som ska få en liten makeover, men det blir nån annan dag. Det är ingen större brådska med det, men skönt att ha hemma så man kan sätta igång närhelst lusten faller på.

När vi åkte hemåt var ju Håkis trött igen, i vanlig ordning, så för att hålla honom vaken körde vi samma lek som på hemvägen från Skellefteå. Jag sa: Säg fem ord som innehåller bok. Han kom på två ord och satt sedan länge och funderade. Jag med mitt undermåliga tålamod ville skynda på lite.
– Men snälla Håkan, det finns ju massor med ord som innehåller bok…vad har du pengarna i?
– Spargrisen…?

say no more… 

4 thoughts on “Hemma från IKEA

  1. Hahahhahahhaah jo fit is no trouble there, var roligt fastän tröttheten gjorde sig påmind

      1. alltså 🤣 brorsan, du är ganska dålig på ordlekar 🤣🤣😘

Leave a Reply