Valle the utbrytarkung

This is Valle, the utbrytarkung number one. Han kom spankulerande på andra sidan grinden i morse när Håkan var ute, typ “tjena farsan” som om ingenting har hänt.
Håkan kom inrusande i ren panik och frustade “HUR HAR VALLE KOMMIT UT?!” som om jag hade nånting med saken att göra. Jag, som inte ens kommit ur pyjamasen – okej, det är inget hinder för mej att gå ut på gården, men jag hade inte stuckit ut näsan genom dörren ens – visste förstås ingenting. “Ja, antingen har han hoppat över eller så är det hål i stängslet nånstans.”

20190810_095324

Mycket riktigt. Vid gaveln, under balkongen, var det ett hål i nätet som Valle har krupit igenom. Om det är han som orsakat hålet förtäljer inte historien, vi har ingen aning. Det kan ju vara nåt annat vilddjur och så hade Valle, till sin stora förtjusning, hittat det av en ren slump. Låter det troligt? Kanske. Jag vet bara inte hur han fått hål i det annars. Kanske bitit av det?
Iallafall satte Håkan ett nytt nät över med en liten bräda som han skruvade fast nertill så får vi se om och hur länge det håller. Det kan ju vara en igelkott, som bor under vår altan, där gungsoffan är, som har bitit sej igenom för att få en lite kortare väg hem. Nu får han/hon ta den längre vägen ändå.

…sorry Valle, nice try, but no way…  ajabaja_thumb.gif

Leave a Reply