Ut och njut

Godmorgon lördag. Vi har solsken och rätt så hygglig temperatur så vi får väl passa på att vara ute och njuta det sista av sommaren nu, för sen ska det bara bli skitväder och lägre temperaturer. Ja, med facit i hand kan man säga att denna sommar var väl en av de sämre. Men så har vi här i Svea rike. Varannan sommar blir skit, helt enkelt.
Vi har en vecka kvar av semestern och då blir det väl att göra innejobb, så som målning och uppsättning av lister och städning…kanske bakning, vi får se.
Stickning får vi ta när vi hinner.
Promenaderna får vi ta i regnkläder, för vi måste ju gå även i sämre väder, om än vi inte har gått precis varje dag ändå. När vi åkte till IKEA, till exempel, var vi inte på nån promenad och sen är det nån mer dag som vi hoppat över det, som när det blåste så in i norden, då tappar man lusten. Fast man ska ju gå ändå, det ska inte vara nåt hinder, men obstinata som vi är så vägrade vi bara.
Vissa dagar har det blåst så kallt att man velat ha långkalsongerna på undertill, men det kan man ju inte ha så här i början på augusti så där går man och fryser.
Nej, ingen bra sommar, men skön semester ändå. Och vi har en vecka kvar efter denna, så vi ska inte hänga läpp nu, utan vara glada åt det och den lilla värmen vi fick. Vi har ju åtminstone haft soliga dagar, med inslag av istid. Det är ju faktiskt bara bra att det regnar nästa vecka, för det behövs verkligen efter denna torka.
Nu…ut och njut!

20190810_090302

…morgonens jordgubbsskörd…och mer finns det…nåt att glädjas över…  le

2 thoughts on “Ut och njut

  1. Så dålig tycker jag inte sommaren varit dem sista veckorna, några kalldagar men annars hygsat bra

    1. jo, fast om man räknar hur många gånger man kunnat bada till exempel så är det bara en vecka som det var varmt nog för det, oftast är det fler, kanske inte sammanhängande, men vi brukar ha runt 23° nånting och inte 17° som nu

Leave a Reply