Med en gnutta sorg

Idag fick vi äntligen fint väder, efter allt regn å rusk i flera dagar här, men det är kalla vindar å solen orkar inte riktigt rå på dem, så det är bara att klä sej när man ska ut.

När vi var på vår promenad låg en död trollslända på vägen. Myrorna hade redan börjat kalasa på den. Det flyger massor med sländor där vi brukar gå å jag har velat få med en på bild varje dag, men de är så snabba så man hinner inte med alls, så jag passade helt enkelt på att ta på denna stackare som gått sitt öde till mötes.

20170827_105638

Tranorna planerar sin årliga flytt till varmare breddgrader. Man hör dem skräna i skyn lite nu å då, men än samlas de bara å stannar ett tag till innan det är dags att bege sej.

20170827_105859

De flyger väl inte hela sträckan på en gång utan stannar så här å äter så länge vädret å matförrådet tillåter, sen iväg till nästa stopp nånstans i Norden, Europa, för att slutligen dra iväg till Afrika eller Asien – var de nu tänker övervintra.

20170827_105857 (2)

…maffiga fåglar, de där…säger “hej så länge” med en gnutta sorg i stämman…  seupp

Leave a Reply