Karrékotletter å surströmming

Idag blev det grillat, vädret till trots, men vi har faktiskt inte grillat mycket i sommar. Nån korvsnutt har det blivit, en gång entrecôte å nu karrékotletter. Vädret har lixom inte inbjudit till grillning. Fast vi har inte varit så där jättesugna heller. En del grillar ju nästan varje kväll under sommarhalvåret. Så galen i det är inte vi. Men att man måste göra det några gånger under sommaren, det är helt klart.

DSC_0517

Vi hade friterade pommes å chilicheese till. Det är däremot nåt vi gör mycket oftare. Å så klart gjorde jag det goda vitlökspersiljesmöret till köttet. Snacka om att lyfta smaken. Älskar det! Sen hade vi tomater till som enda grönsak. Vi hade sparris i frysen, men eftersom vi inte skulle steka nåt annat iddes jag inte ta fram dem. Annars är det bland det godaste man kan ha till kött, tycker jag. Helst inlindade i bacon. MUMS!

DSC_0519

Tidigare i veckan var i å hämtade Håkans surströmming i Kallaxbyn. Det blev en ovanligt stor burk i år. Vi ryms i den allihop! Å strömmingen är gjord på vithaj den här gången. Så hela Boden med omnejd är välkommen nästa helg så att allt blir uppätet.

20170818_165326

…eller så har vi ett par mindre burkar…årets å fjolårets…  le

Leave a Reply