Det finaste hittills?

Jag håller på att sticka på en tröja som jag undrar om det inte är det finaste jag gjort hittills…? Jag har stulit mönstret från en stickdesigner på instagram, men jag har ändrat lite på det, som vanligt. Jag kommer att visa sen, när tröjan är färdig, hur originalet ser ut och hur min ser ut. Färgkombinationen är också hennes som jag försökt efterlikna med det garn jag hade hemma. Vi har inte samma garn så det går inte att få exakt. Jag har lite olika, det vita är Drops Baby Merino, det beigegula och grågrön är Drops Flora, det svarta och kopparfärgade är Drops Alpaca och alla de är stickade ihop med Drops Brushed Alpaca och Drops Kid Silk så det blir så där fluffigt och fint. Ser nästan ut som att man använt Lettlopi eller nåt liknande.
Oket är snart klart och sen ska det vara mönster nere på ärmarna och längst ner vid mudden, men jag tror jag skippar det. Jag tycker nog att det räcker med mönster vid oket.
Det blir en härlig vintertröja som kommer hålla axlarna ordentligt varma i och med flerfärgsstickningen.
Så nu är det en bit kvar av oket och sen är det bara slätstickning i vitt och det går ju fort. Och är det en sån här tröja, som jag gillar och vill ha färdig, så stickar jag så ofta jag bara kan, för jag vill ju börja använda den. Den kommer värma så gott nu vid riktigt kalla vinterdagar. Jag har ju bara 20° nu i lägenheten och när det blir kallare runt 19° och då kommer denna tröjan väl till pass.

…känns den inte lite grönländsk på nåt vis?… 

Leave a Reply