Nättroll

Det är aldrig roligt att få elaka kommentarer på ett inlägg man gjort. Men (!) gör man sejTroll offentlig på det här viset kan man aldrig skydda sej mot det. Vi är ju alla så olika. Vi har olika uppfattning om saker, vi är olika uppfostrad, vi har olika mentalitet, så det vore ju konstigt om det inte förekom det som vi valt att kalla nättroll. De som är elaka utan egentlig anledning.

Nu menar jag inte såna som skriver sin åsikt om nånting, för det måste man få göra om det finns ett kommentarsfält, tycker jag. Om man tror att man ska kunna göra sej offentlig å bara få medhåll från alla som läser är helt befängt. Då ska man nog bara hålla sej till sina bästa vänner, om nu ens de håller med om allt.

Jag menar förstås de som är verkligt elaka, som tycker att du kan ta livet av dej bara för att du uttrycker din åsikt. Eller som säger att du har blivit tjock fastän du har typ 19 i BMI. Eller som skriver att ditt barn är fult å äckligt. Eller som vill att du ska dö bara för att du är du.

Jag förstår inte hur man ens kan ta åt sej. Jag skulle inte göra det, för jag vet att den som skriver så gör ju det för att de själva inte mår bra. Det är ju inte som att det är en vanlig svensson som sitter där å öser ur sej en massa dynga, det är ju antingen nån som är mentalt instabil eller bara ett ouppfostrat barn som inte begriper bättre.

Sen att man lägger ner tid å engagemang på att svara dem är för mej helt obegripligt. Det är ju som att försöka släcka en skogsbrand med en eldkastare.

Kill’em with kindness är mitt råd. Eller bara nonchalera. Blunda för deras kommentarer å fortsätt leva livet som vanligt. Fortsätt var glad. Strunta i det som du känner inte stämmer. Svara bara på konstruktiv kritik. Å ta inte illa vid dej för allting heller. Alla har vi som sagt olika åsikter å om nån vill säga hur de tänker så måste de få det, annars kan du lägga ner allt du har på sociala media, eller stänga ner kommentarsfältet helt.

Leave a Reply