Vi flytt int och jordgubbsland och sånt

Måndag och början på andra veckan av semestern, som visat sej från sin allra sämsta sida med regn och rusk så gott som varje dag, men vad kan en flicka göra? Inte är det nån idé att flytta, för det ser likadant ut överallt. Kollade för säkerhetsskull Danmark och Frankrike också och det ser inte bättre ut där. Italien, Spanien och Kroatien har över 30°C så dit vill vi inte heller på några som helst villkor. Då sitter jag hellre i ett regnigt Sverige, så vi flytt int då.

Vi har nyss ätit jordgubbar med blåbär och gräddmjölk och det tröstar oss lite, men i det här vädret och för att det är så mycket plantor i landet – eftersom jag inte varit här tidigare somrar och dragit av revorna – så går många bär till spillo p.g.a att de ruttnar i det fuktiga klimatet när ingen sol torkar upp mellan varven.
Min sista vecka ska jag göra om landet. Lilla storasyster sa att det är bäst när plantorna slutat ge bär, så då blir det att ta upp dem, lägga ny mur, i fyrkant denna gång, och lägga ny marktäckväv, ny jord och sen plantera ut plantorna lite luftigare. Blanda några gamla med de nya så vi garanterat får bär nästa sommar. Kanske gör jag ett till land nånstans – man kan inte få för mycket jordgubbar – om det blir många plantor över.
Blåbären får jag allt fortsätta köpa. Jag har för mej de är besvärliga att odla och jag saknar intresse för allt som har med trädgårdsarbete att göra. Jag gör bara sånt jag absolut måste. Gräsklippning kan visserligen vara ett bra sätt att få motion, om inte annat, men resten…not my cup of tea. Fast det är kul med en fin trädgård, så blommor och sånt blir ett nödvändigt ont.
Och så jordgubbslandet förstås. Det är ett absolut måste som jag tar itu med, med glädje faktiskt.

…alltså, att få äta sånt här nästan varje kväll några veckor varje sommar är mödan värd… 

4 thoughts on “Vi flytt int och jordgubbsland och sånt

  1. Jo kan bara bli bättre, synd bara att det varit i kallaste laget att vara ute o jobba med bussen (läs tråkigaste), godare jordisar får man leta efter.

Leave a Reply