En härlig dag

Idag steg jag upp runt halv sju och kokade mej lite kaffe och satte mej vid datorn, som jag alltid gör på mina lediga dagar, och hann väl inte mer än sätta mej så kommer Alma och jamar en sorglig aria med vibrato. Jo, det är sant, hon låter som en gammal operasångerska. Hon jamar med vibrato när hon vill att jag ska tycka särskilt synd om henne. När hon har fått vänta i evigheters evighet på att få gå ut och att hon inte kan mäkta med att vänta en enda millisekund till. När hon vill att jag ska begripa att datorsittande inte är en mänsklig rättighet utan sånt jag får ägna min tid åt när hon varit ute färdigt, efter ett antal timmar. Ni förstår ju pressen!
Jag ignorerade henne och drack mitt kaffe i lugn och ro, sen tog jag en härlig morgondusch och därefter, vid tiotiden, gick jag ut med lilla fröken lipsill.

Håkis kom och hämtade mej en stund senare så vi hann vara ute i runt en halvtimme. Sen åkte vi till lill-Coop här på Mjölkplejset och köpte räkbaguetter som vi tänkte fika senare när stora storasyster och svåger kom och hälsade på.
Men det skulle ta en stund så vi passade på att käka lite jordgubbar med gräddmjölk. Det blir man inte så mätt på ifall att de kom tidigare än vi trott.

Det gjorde de inte så jag hann lägga mej en stund för att vila lite. Fast jag hade svårt att somna därute.

Så länge solen sken var det varmt och skönt där vid planket, men när den gick bakom moln blev det kallt, för det blåste isbjörnar.

Valle ville åka en tur i kärran så det var bara att ställa upp som chaufför, men så började han tvätta sej mitt i allt så jag parkerade intill altanen så han inte skulle ramla i farten, när han inte står på alla fyra.

Skönt, då kunde jag fortsätta min vila.
Vilma har inte provåkt än. Hon struttar omkring på gården och hoppar efter nåt flygfä mitt i steget, nosar i buskarna efter eventuella meddelanden från andra djur och verkar inte alls ha nåt intresse för vrålåk. Det är nog bara karlarna som vurmar för sånt. Vi tjejer, vi gillar att chilla.

…det var en härlig dag, på min ära… 

(Tog inga bilder nu heller, ville bara umgås och ha trevligt.)

2 thoughts on “En härlig dag

    1. hjå 🙂
      det är så härligt nu när man kan börja åka å hälsa på igen efter denna farsot vi fått leva med ett bra tag nu
      Kram ♥

Leave a Reply