Söndag och regn och svalka

Idag har det varit lite sämre väder. Det har regnat och varit lite kallare. Just nu, när klockan är halv tio på kvällen, är det 14° ute och det skulle åska egentligen, men det blev inget med det. Solen skiner och himlen är blå, men det är inte varmt, som sagt. Skönt att få sova i ett svalt rum. Jag har ju sovit i vardagsrummet hela den här veckan, för det är för varmt i sovrummet, men kanske jag kan sova där i natt då.
Fast det är lite stökigt därinne. Jag håller på med mitt projekt som jag börjat med i våras och inte färdigställt ännu, så nu ska det äntligen bli fint i sovrummet.
Sen har jag även beställt från IKEA sånt som vi inte får med oss hem nu när vi ska dit, och det är till badrummet och ett nytt skafferi till köket. Ett högskåp med lådor och hyllor.
Så det är en hel del som ska fixas här under semestern när det är sämre väder. Nu nästa vecka ska det vara lite svalare så då kan jag ju passa på. Inte med badrummet, för de grejorna får jag inte förrän på fredag, men jag skulle vilja byta golvet i köket och hallen också, men vi får se om jag ids börja med det, fast det skulle vara bra att ha det gjort innan nya skafferiet kommer på plats. Jag måste göra det helt själv dessutom, Håkis är ju hemma hos Valle och Vilma, så jag har att göra minsann.
Alma, som ville ut så fort jag steg upp i morse, var lite sur när jag hela tiden höll på med annat.
“Menar du att du ska hålla på med det här hela dagen istället för att gå ut med mej?” sa hon buttert. “Nä”, svarade jag, “jag menar att du inte kan gå ut hur som, för det regnar idag. Du vill inte gå i gräset eller ens på asfalten när det är så blött.”
Hon trodde mej inte, men slutade snart att tjura och la sej att vila inför kommande dagar, då hon FÅR gå ut.

Hon behövde faktiskt inte vänta så länge. På kvällskvisten blev det soligt och det hann torka upp både i gräs och ris. Men molnen tornade upp sej i skyn och jag väntade på det utlovade åskvädret.

Vi var ute i hela 40 minuter, tills jag började huttra lite och ville in. Det ville inte Alma, men hon protesterade inte nämnvärt, däremot låg hon och rullade sej fram och tillbaka på det glatta stengolvet i trappen. Hon älskar det. Antagligen för att det känns så lent mot hennes trampdynor.

…det var regntunga moln som bildade en fin regnbåge över hustaket… 

2 thoughts on “Söndag och regn och svalka

  1. Idag kommer vi 🙂
    Åker förbi hos Mia först, för hon ska till mamma på em.
    Sen kommer vi till Ersis.
    See ya !

Leave a Reply