Vårkänslor

Idag har det varit så fint väder. Solsken, plusgrader, takdropp och snöglopp. Och det är så ljust när vi åker på morgonen nu.

På jobbet, när jag gick mellan två ställen, mellan 300-400 m sådär, hade jag inte dunjackan på utan det räckte med munkjackan, så varmt var det. Härligt! Nu börjar vårkänslorna spira en aning. Det är bara lite svårt när vi har så mycket snö ännu, men vårvinter är det allt. Och det är ju så vackert när snön är ren och vit mot den ljusblå himmelen med rosa fluffmoln.
Jag har rätt så mycket snö på balkongen, men ett par såna här dagar och det smälter bort fort och sen kan jag sitta därute när solen gassar som den gjorde idag. Den värmde riktigt gott och jag hade kunnat sitta ute om det inte vore för all snön. Inte ens Valle ville gå ut på grund av den, annars hade han nog hoppat upp i stolen och lagt sej en stund.
Men värmen får inte komma för tidigt nu, vi måste spara den till sommaren. I år vill vi ha en riktigt skön sådan. Inte för varm dock, jag har ju mina vallningar ännu, om än jag fryser mer än svettas numera, men det är en plåga när det är 30° och så en värmevallning ovanpå det. Det är ungefär som att basta, men istället för att få gå ut och svalka sej när det blir för varmt så måste du ta på dej en jacka för att riktigt stänga inne värmen. Oskönt!
Nåja, det är långt dit så vi behöver inte börja fasa oss för nåt i förväg. Kanske, mest troligt inte, men kanske har vallningarna avtagit tills dess.
Vem försöker jag lura?

… ♫ ja det är våren, ja det är våååren, som har kommit min vän…nå kanske inte riktigt än… ♫ 

Leave a Reply