Äntligen är jag här igen

Helluuu å hej! Long time no see!
Jag har visst tagit lite bloggsemester igen, bara sådär utan vidare, men vi mår fint här uppe i norr. Ingen covid än så länge, men Håkis klagade lite på halsont här, innan han åkte hemåt, så hoppas han inte har dragit på sej nåt sånt iallafall. Kan ju bara vara en vanlig förkylning också ju.
Min syster och svåger har genomlidit denna eländiga sjukdom och klarat sej med livhanken i behåll. Jag tror det är safe att säga det nu, de har ju varit feberfria i några dagar. Antagligen överlever vi med, ifall det skulle hända att vi blir smittade, vi är ju trots allt bland en massa folk dagligen eftersom vi tvingas arbeta, men hoppas ändå att slippa.
Jag längtar till mamma får vaccinet. Hon fyller 80 år i mars, så det vore bra om hon hinner få det innan. Annars får vi ha munskydd och handskar allihop på kalaset, förutom när vi fikar, då får vi sitta en bit ifrån, men det går bra, huvudsaken man får träffas. Men jag längtar till jag får krama om henne, tänk det är över ett år sen…tror jag.
Herre min skapare! Det är ju inte klokt!

Tiden går och det blir allt ljusare. Jag passar på att elda lite ljus när det än så länge är mörkt på kvällarna. Snart är det ett minne blott och vi får vänta tills höstmörkret träder in.
Snart ska jag så en massa frön, men jag måste köpa såjord och såna där sålådor med lock. Det finns billiga på Ö0B, så vi får åka dit i helgen som kommer. Hade tänkt göra det redan förra helgen, men det blev aldrig av, så det är hög tid nu.

Vi har fått massor med nysnö. Det är vitt och fint, men inte skönt när det piskar en i ansiktet. Jag har nästan en kilometer att gå, när jag har kommit innanför grinden på jobbet, och i sånt väder kan vem som helst tappa humöret, så ohärligt är det.
Men snart är det slut på eländet. Ett par månader till, sen så…

Valle känner också av att våren är i annalkande. Han börjar längta ut. Kommer ilande när jag kliver in genom dörren och hoppas kunna smita, men så är det ju bara en tråkig gammal trappuppgång. Hur kul ä däää?
Men snart, snaaart Valle, är våren här. Det är lite drygt två månader kvar bara, sen börjar det vara varmt nog. Håll ut, tiden går fort.

…hejjeguuu de där små öronen…

Leave a Reply