Julskinkan klar

Hej hopp! Nu är jag hemma igen, efter ett besök på ranchen. Håkis hängde med upp ett tag, för han ville göra sin skinka redan idag. Han köper alltid färdigkokt så det är bara griljeringen kvar. Det går ju fort. Ströbrödet är mald veteknäcke, för jag har aldrig ströbröd hemma. Jag använder det inte och det går ju så fort att göra eget.

Han ville ha skinkan varm från början så vi satte ugnen på 175° så den skulle hinna bli det utan att bränna vid den. Men vi tyckte den var lite för ljus efter en halvtimme i ugnen så Håkis sa att vi skulle dra på värmen och sätta på grillen i ugnen. Sagt och gjort. Sen small det bara till så var den nästan svart

Jag blir så sugen på att smaka, men vill ju inte det samtidigt så jag låter bli. Men kanske en dag…

Håkis sa att den var jättegod. Vad som mer var gott är mina piroger. Oj, vad de var fina i konsistensen också, inte alls så där sega som de kan bli, utan förvånansvärt mjuka och sååå goda! Alltså, hemmagjort är alltid bäst. Nu har vi visserligen inte köpt på många år, men jag minns ju hur de smakade och det är inget mot sina egna bakade, så nu ska det bakas mer. Jag sa till Håkis att piroger, det är sånt man alltid måste ha i frysen. Och de tjugo som jag bakade igår tog drygt en timme att göra, så det är ju bara att göra så många åt gången. Alldeles tillräckligt med jobb och de räcker ett tag. Så himla bra!

Jag känner mej inte helt ok, jag fick lite ont i magen. Inte så jag mår illa, men tarmarna är i olag. Hoppas det inte fortskrider till nån magsjuka. Jag har inte ätit nåt mer, vi fikade muffins hos Håkis och åt lite choklad, men sen har jag inte ätit annat än druckit lite blåbärssoppa och nu dricker jag svartvinbärste. Jag törs inte stoppa i mej nåt annat. Jag vill vara frisk och kunna jobba, så jag tar det lugnt med intag och ska lägga mej tidigare än vanligt så jag får vila bort detta…om det går. Jag hoppas det.
Ha en fortsatt fin söndag och fjärde advent alla. Måste ju tända fjärde ljuset nu också.
Ses imorrn!

alltså det ser så gott ut och jag minns ju hur det smakar, men jag vill ju inte äta det… 

2 thoughts on “Julskinkan klar

  1. Härlig helg detta då det även blev både supergoda piroger samt skinkan som vart väldigt god.

    1. ja, det var jättemysigt och så kul att pirogerna blev så bra med tanke på att det är jättelängesen jag gjorde några =)

Leave a Reply