De åtta årstiderna

Första september, första riktiga höstdagen. Jag har ju strikt hållit mej till det jag lärde mej i skolan. Mars-maj är vår, juni-augusti är sommar, september-november är höst å december-februari är vinter. Fast egentligen har det kanske varit höst redan i augusti, om man går efter hur meteorologerna räknar, men jag tycker inte att det är riktigt höst, men inte heller riktigt sommar.

Samerna har åtta årstider. Mars är vårvinter, april-maj är vår, juni är försommar, juni-juli är sommar, augusti förhöst, september-oktober är höst, november-december förvinter å slutligen december-mars är vinter. Det låter mer rätt i mina öron så jag snor helt enkelt deras idé å har från å med nu åtta årstider.

…alltid kul att ha gott om något…

2 reaktioner till “De åtta årstiderna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s