Maränger

Jag har gjort maränger för första gången i mitt liv. Jag bakade en Norrlandskaka som ska ha en fyllning som innehåller fyra äggulor och jag ville inte låta så mycket äggvita gå till spillo, så jag vispade ihop en marängsmet, spritsade och skjuts in i ugnen. Dock fick jag sätta in dem över en timme till imorse, för de var lite för degiga invändigt. De skulle vara i 45 minuter på 100° och sen en timme till med ugnen avstängd. Det räckte som sagt inte, utan fick gå över en timme till idag och nu är de spröda, fina, goda maränger. Hoppas de bara bevarar sin sprödhet, Håkan öppnade dörrarna och det har regnat ute så luftfuktigheten är hög. Därför stängde jag ena dörren, för jag är rädd att marängerna påverkas av vädret.

DSC_0233

…visst är de fina…haha…nu blir svåger glad när jag är så lydig och bakar när han säger till…  m1

3 thoughts on “Maränger

  1. Godaste maränger jag ätit på länge dem var jätte goda min duktiga kicka du är så bra att baka och norrlandskakan var också himla god

    1. tack vad du är gullig 🙂
      ja nu ska jag göra maränger oftare, kanske maräng tårta med jordgubbar också…mums!

Leave a Reply