Söndag på tredje semesterveckan

Dagens promenad blev inte så lång, men bättre än ingenting. Det blev strax under 4000 steg och vi brukar alltid gå runt 6500 steg, så det känns lite som fusk, men vi kan ju gå en till sväng senare, om det nu är så viktigt att gå en längre sträcka.

Det är inte helmulet med regn, som SMHI lovade, utan sol och moln, som dock hopar sej så det kan ju bli helmulet senare under dagen. Men det välbehövliga regnet låter vänta på sej. Får se hur det blir nästa vecka.

När vi kom hem igen åt jag resterna av lunchmaten igår. Det var lika gott idag. Sen plockade jag en till bunke med jordgubbar och eftersom vi inte ätit de jag plockade igår så ska vi ge dessa till grannen, för jag har lika mycket kvar att plocka imorgon igen och det kan bli lite väl mycket av det goda. Man tror alltid att man aldrig ska ledsna, men det gör man till slut ändå. Visst kan jag frysa in eller göra sylt, men man kan även glädja grannarna en smula, om de nu tycker om jordgubbar, jag vet inte.

Sen har jag suttit och kollat efter vackra konsoler, lite större, som vi ska ha som gaveldekor på grinden, bara för att piffa till den lite. Den är ju provisorisk iofs, vi ska göra en ordentlig grind så småningom, men det skadar inte att göra lite snyggare tillsvidare och så är det för att höja grinden så katterna inte får för sej att försöka hoppa över. Den går i dagsläget till midjan på mej, ungefär, och dit kan de nå om de bara vill, och eftersom Valle nu verkar vara värsta utbrytarkungen så ska man nog inte chansa med en lägre grind, utan försöka få den lika hög som stängslet och då även göra det med lite snickarglädje, som det så vackert heter. Jag har hittat ett par jättesnygga i gjutjärn, men de var ganska dyra, 269 kr/st och vi behöver 4 så det blir en smärre kostnad. Jag är villig att betala hälften om Håkan också går med på det. Det är ju gjutjärn så dem har man ju kvar och kan använda till hyllor och vad man nu vill i framtiden. Jättebra ju!

20190811_104337

…iofs är det bara en månad kvar av katternas utegång så man kan ju vänta till nästa år med det…  773458d0b5d6e157666b13748227aa7f

Leave a Reply