Lill-kotte på besök

Hej allihopa! Idag jobbade jag till halv ett å sen åkte vi hem till mej å tog alla mått på det vi ska snickra ihop å vattnade blommorna. Tog med rottingen oxå som ska vara på elementskyddet.

När vi kom till ranchen fick vi besök av sommarens andra igelkott, denna gången en liten bäbis som kanske precis lämnat mamman, jag vet inte, men inte var den stor.

IMGP3020

När jag kom närmare såg jag att den satt å smaskade på en liten sorkbäbis. Jag tänkte inte hämta kameran, men gjorde det ändå till slut å hann precis få med när den fortfarande tuggar på svansen. Ibland ulkade den lite så fötterna kom ut igen, men fick inte med det på bild.

IMGP3016

Innan jag såg att den åt var jag in å hämtade mat till den lille, men lät den äta upp sorken först, innan jag hällde ut det, för att det ju är det som den ska leva på i första hand. Vilma såg förstås vad jag hade i handen så hon satte igång å jama å gnälla, för hon ville ju ha den så klart. Å mellan varven satt hon å tittade på igelkotten med skepsis. “Äta sork? När det finns sånt som är så mycket godare!”

IMGP3022

…Vilma åt så klart lite av maten…lax i sås som hon inte tycker om…*fniss*  fniss

Leave a Reply