Många bilder

Från dagens promenad. Jag tog med mej Pentax-kameran så jag kunde ta lite bättre bilder å zooma ordentligt. Man kan klicka för större version på bildkollagen, men inte på ensamma bilder. Jag vet inte varför WordPress tog bort den funktionen.

Hästarna står ju så långt in i hagen, men nu kom jag lite närmare iallafall.

I tistlarna kryllar det av fjärilar. En vårtbitare satt helt still på asfalten. Undrar om de går dit för att dö. Vi har sett ett par döda å halvdöda tidigare. En låg å sprattlade med ena benet så jag gjorde plågan kort å den fick komma till gräshoppshimlen.

Kvigorna stod så nära stängslet så jag hade nog nästan kunnat lyckas med en sån här närbild även med mobilen. På tredje bilden skymtar en rovfågel som seglade omkring ovanför trädtopparna. Vet inte vad för sort, om det var en uggla eller ormvråk, men en rovfågel var det helt klart.

De gula näckrosorna har blommat färdigt medan de vita precis har börjat. De är ju så vackra!

En ensam svamp stod å tornade upp sej vid vägkanten. Å Håkan på väg hemåt. Han tröttnade lite på mej å mitt fotande  fniss

Det är nåt speciellt med promenader på landet, där man skymtar röda lador mellan träden, kossor å hästar står å betar, alla insekter å fåglar man får se.

IMGP3009

Det blev rätt varmt, blåsten till trots, så när vi kom hem igen tog vi glass. Såna här spookies brukar mamma bjuda på å nu har vi köpt en egen kartong. Jättegoda små miniglassar. Finns i fem smaker (röda oxå som jag inte har med på bild å tydligen en till gul, men färgerna är så lika så det svårt se skillnad på dem) å är lite mer som sorbet. Å när de är så små tar man gärna fler än en.

20170805_123742.jpg

…nu måste vi fixa nåt att äta, har varken ätit frukost eller lunch än…  ops

2 thoughts on “Många bilder

  1. Tack igen för fina bilderna det är nästan att man fått vara med och sett allt på riktigt.

    1. ja, det är som kul det här med sociala medier att man kan följa varann utan att lämna hemmet 😀

Leave a Reply