Nyårslöfte

Hej allihopa! Så här vid årets slut brukar jag ju skriva en resumé om året som gått, men när jag kollar bland mina inlägg så finns det inte mycket som jag tycker är värt att ta upp igen. Det hände ju inte så himla mycket där i början å när det väl gjorde det så känns det ju så nyligt som jag skrev om det. Jag ids ju inte tjata om det igen å ni ska inte behöva se några trista repriser. Nej, istället tänkte jag ta upp det där med nyårslöften. Vi brukar inte ha några såna, för jag har tyckt att man inte behöver fler måsten att leva upp till än man redan har.
I år tycker jag att jag ändå måste ha ett litet nyårslöfte, nåt som jag velat införliva tidigare, men som jag inte tagit på så stort allvar. Det är det här med allt det onyttiga man stoppar i sej. Nu ska jag lova, inför nästa år, att jag ska bara ha en fikadag då jag får äta bullar eller kakor. Godis får jag bara vid högtidsdagar eller nåt annat traditionsbundet, t.ex. ostbågedagen, lakritsdagen m.m å detsamma gäller fika, det är tillåtet andra dagar än fredagar på t.ex. kanelbulledagen, sockerkaksdagen, fettisdagen m.m. Även läsk går under dessa regler, men Loka är tillåtet varje dag.
Jag får naturligtvis fika en lördag om jag åker å hälsar på nån å blir bjuden, för då tycker jag inte att man ska tacka nej om nån gör sej omaket att duka fram, men hemma är det strikt förbjudet. no-sugar

Det här är mest för att jag aldrig har ätit så mycket onyttigt som de senaste 2-3 åren å det måste få ett slut. Jag måste återgå till mitt mera nyttiga jag, om än jag alltid fått äta lite av allt gott, men det var i måttliga mängder. Å så är det för Håkans skull, som har diabetes, om än inte så mycket å tar inga sprutor å så, men ändå, det kan ju sluta med det om vi fortsätter, vad vet vi? Dessutom blir vi äldre å då är det lättare att få cellförändringar å mer eller mindre farliga tumörer. Vad lever cancerceller på? Jo, socker. Inte vill vi göda sånt elände.
Så det är mitt/vårt nyårslöfte. Mindre socker helt enkelt.

…nu är det bara att komma ihåg detta…så vi inte råkar bli lite senila när vi är å handlar… ajabaja_thumb.gif

Leave a Reply