Rävbajs å dödgrävare

Vi var ute på en promenad nu på förmiddagen å hittade nåt som jag tror är rävbajs.

IMGP2423 (2)

Alldeles intill låg en död näbbmus. Kanske har räven tagit den, men inte ätit den. Det gör ju inte katter heller, för det gör dem illamående, men det är ju alltid kul att leka med dem. En dödgrävare har fått vittring på det lilla kadavret å är på väg mot den i den svåra terrängen.

IMGP2422 (2)

En annan har redan hunnit fram å har hamnat under den. En spyfluga har också landat där för att lägga sina ägg.

IMGP2424 (2)

Vad den inte vet är att dödgrävarna har små kvalster ridande på sej som lever på flugägg. Då får dödgrävaren ha bytet ifred som den gräver ner med sina egna ägg i. Tyvärr blev min bild suddig, men man ser ändå kvalstren uppe vid nacken.

IMGP2426 (2)

…tänk att man lär sej nåt nytt varje dag…kul är det!…   bigsmile_thumb

Leave a Reply