Längtan till sjön

Vi åkte över med färjan igår när vi skulle till lilla storasyster å svåger på middag, men det tog ett tag innan den skulle iväg så vi gick å kollade på bryggan bakom färjestugan. Det skvalpande ljudet fick mej att genast börja längta tillbaka till tiden då vi hade båt. Vi var ute på sjön jättemycket varje sommar. Fastän det regnade i stan så åkte vi ut till Lövskär å kollade hur det såg ut mot Klubbviken å där var det ofta klarblå himmel så vi drog iväg med båten till solen å slapp regnet. Helt underbart!

20160804_151945

Innan vi hade egen båt åkte vi ibland med ma&pa. Sen åkte vi tillsammans i varsin båt till Klubbviken, Kluntarna å Uddskär några gånger. Det var tider det! Fy fasen vad man saknar det ibland.
Jag skulle vilja ha båt igen, men det är ju katterna som hindrar. Jag vill ju att de ska få vara ute å man kan inte lämna dem, utan att låsa in dem, om man åker ut till sjöss varje soliga dag, som förut. Vi hade Hampus då, men jag minns stressen när vi skyndade hem igen, mellan 16:00-17:00, för att åka med honom till ma&pa i Gammelstad så att han skulle hinna få vara ute några timmar också.
Sen är det lite långt att åka till Lövskär från ranchen. Det blir ca 7 mil t.o.r så ingen idé att skaffa båt så länge vi är här om somrarna. Vi måste nog köpa ett hus med strandtomt. Då kunde vi åka ut med båt en stund varje solig dag, utan att få dåligt samvete för katterna.

60469_177693369045801_1054936497_n

…jag på Modesty…bilden är tagen från ett foto, därav den dåliga kvalitén…

2 reaktioner till “Längtan till sjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s