Sensommardag

Solen fortsätter att skina å vi avnjuter Håkans sista semesterdag. På måndag börjar allvaret igen för honom.

IMGP2400 (2)

Själv tänkte jag vara ledig augusti ut, för jag vill vara kvar här med katterna å om de ringer på morgonen med kort varsel så blir det så jobbigt att stressa iväg med bussen, det är lättare när vi är hemma i stan.

IMGP2408 (2)

Katterna vill ändå inte vara ute i början på september. De går ut en stund, men kommer strax in igen å då kan vi lika gärna vara i stan.

 IMGP2409 (3)

Från det ena till det förtifjärde, ser ni vad margeriterna ha vuxit?

IMGP2412 (2)

Jag har alltid trott att de heter marguriter, men det är tydligen antingen margeriter eller margueriter. Fast det är inte så noga, huvudsaken man vet vad man menar. Å i alla fall jag vet vad jag menar å det är ju viktigast för annars blir jag så himla sur  biggrin_thumb2

IMGP2414 (2)

Pelargonerna frodas å mår gott där ute på bron. Det är tur de klarar lite lägre temperatur för det är inte sjövarmt nu på nätterna.

IMGP2416 (2)

Vilma dricker mycket vatten när hon har skålen stående på bron. Valle går också dit å slurpar i sej det första han gör när jag öppnar på morgonen. Vilma skulle behöva en haklapp, för hon ser ut som en, ja en dränkt katt verkligen, när hon har druckit.

IMGP2420 (2)

Ett par tomater har mognat i växthuset som vi ska smaka till maten sen. Vi har smakat en sen tidigare å den var lika söt å god som den vi sådde från. Lilla storasyster har hjälpt mej att klippa bort en massa blad å blommor, sånt som ändå aldrig hinner bli tomater, så att de som har kommit längre får all näring istället. Annars kanske inget hinner bli riktigt klart. Den var väldigt långsam i sin tillväxt, men det kan bero på att flera nätter har varit under 15° å då stannar den lixom upp i processen, så vi måste sätta in värme så de har över 15° hela tiden. Nästa år blir det nog bättre. Man lär sej av misstagen man gör som nybörjare.

IMGP2421

…jag vill ju ha mycket tokmater…älskar ju tokmater jag!…

2 reaktioner på ”Sensommardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s