Åter hos systeryster

Nu är jag hemkommen efter besök hos lilla storasyster med alla fingrar å tår i behåll å att det skulle bero på att vi är så duktiga på att snickra vågar jag inte påstå, utan snarare på att vi inte snickrade alls  Open-mouthed smile

DSC_0359[1]

Vi har bara strosat runt i trädgården lite å suttit å pratat å systerdottern kom med sitt lilla troll å mamma var oxå förbi å så har vi ätit å druckit kaffe. Fotot har inte så mycket med det att göra, jag var bara tvungen att visa “våningsblomman” igen när jag nu hittade ett sånt fint exemplar. Visst är den läcker?

DSC_0360[1]

Det här är frökapslar på en pion av nåt slag som jag inte minns namnet på, men visst var de snygga? Det var nån speciellt fin sort som syrran ville ha mer av så hon ska plocka fröna sen när de har blitt färdiga.

DSC_0361[1] 

Sen hittade jag den här som jag tycker var så snygg med sina lysande gröna blad mitt inne i blomman. 

DSC_0363[1]

Mycket vacker!

DSC_0365

Sen var lilla trollet å plockade svarta vinbär å när hon kom tillbaka hade hon slängt dem i den tömda poolen, för hon skulle mata flugan…?…vilket jag tror var den här vårtbitaren.

DSC_0368[1]

Iallafall så fångade jag upp den för att bära bort den från syrrans trädgård så hon inte behövde vara orolig att den skulle skövla hennes blomrabatter. Ni ser de där taggarna den har på benen, de kändes när den gick på armen. Den lixom klöste sej fast i huden, inte djupt, men så att den satt säkert. Lite obehagligt faktiskt, men kul ändå, för jag har aldrig hållit en vårtbitare tidigare. Möjligtvis när jag var liten, för då var jag å plockade allehanda djur med mej hem å sa att de inte hade nånstans att bo  Open-mouthed smile

Sen åkte vi förbi å kollade hur mamma hade ändrat i huset å drack lite kaffe å pratade bort en stund. Sen hem till H igen å släppte ut grabbarna som äntligen fick gå ut en stund.

…å ser ni en burk med sprayfärg på golvet vid ytterdörren hos syrran så är det jag som glömt den…tyyypix!

2 thoughts on “Åter hos systeryster

  1. Jäklar så snygga blommor och vilket monster till insekt! Jag hade bajsat på mig om jag hade hittat en sån 🙂

    1. haha…näj den var ju söt, men liiite obehagligt var det som sagt när man kände “klorna” mot huden 🙂

Leave a Reply