Har jag bara otur när jag tänker?

Jag har sagt det förut å jag säger det igen…jag är inget mattesnille. Å det visade sej idag igen.
Vi var hos mamma å satt å pratade. Så sa mamma att vi flyttade till Luleå 1975. Men det tyckte jag lät fel, för jag var 8 år när vi flyttade hit å det var jag 1974 alltså måste det ha varit då som vi flyttade hit. Så mamma gick å hämtade papper där det stod “avflyttning 1975-04-04”. Hmmm…*hjärnkontoret arbetar för fullt*…å då äntligen! Självklart var det ju så, för på sommaren 1975 fyllde jag 9 år å började trean efter sommarlovet. Alltså var jag 8 när vi flyttade hit å jag hade ett par månader kvar att gå i tvåan, precis så som jag mindes. Å hade jag bara tänkt på när jag började skolan, augusti 1973, så hade jag fattat att jag omöjligt kunde flyttat hit april 1974, för då hade jag inte ens gått ut ettan.

Så här i efterhand fattar jag inte hur jag kunde räkna så fel. Eller är det bara så att jag har otur när jag tänker?  😀

Leave a Reply