Första oktober och färska jordgubbar?

Jag var och släppte ut katterna nyss och kollade till jordgubbslandet lite. Det blommar lite här och där och nu börjar det komma jordgubbar också. Är detta nåt som alltid sker? Som jag, för att jag inte varit här på länge, inte sett tidigare eller tänkt på, eller är det speciellt för i år? Varför kommer det nytt nu? Det är ju inte som att solen har skinit spektakulärt mycket, den har ju faktiskt mest lyst med sin frånvaro. Det kanske har med värmen att göra? Inte för att det är sååå mycket varmare än det brukar, men det kanske kom jordgubbar då också utan att vi upptäckte det, för att vi var i stan då. Det har jag aldrig sett tidigare, den första oktober.
Nåja, den lär ju inte mogna, då det inte finns nån sol och det blir mörkare för varje dag.
Asså, jag fattar inte…VAD är det som gör att det kommer jordgubbar nu? När det är mulet och mörknar mer och mer för varje dag. Ska det inte vara ljust och solsken för det?
Nånting är inte som det ska!
Snälla!?

…jag får släppa det bara…det är väl nya plantor som inte har gett nån frukt ännu som vill hinna med det…jag vet inte… 

2 thoughts on “Första oktober och färska jordgubbar?

  1. När det är varmt in på hösten så går många plantor i andra blomningen.
    Mina fingerborgsblommor är inne på en tredje blomning i samma planta. Era gubbar står väldigt skyddat i lä med alla väggar runtom på gården som “sparar värme” och skyddas från blåst, så det kan ev mogna i gubbar. Men jag tvivlar på att dom gör det och smakar bra, för nu blir det ju kyligare.
    Med andra ord, inte så vanligt här uppe som brukar ha kyligt nu, men vanligare söderut. 😊

    1. ja, med tanke på att det blir både kyligare och mörkare så är det lite svårt att begripa, men annars så vet jag när vi har haft varmt långt in på hösten så har vissa blommor gått in i en andra blomning, som till exempel en studentnejlika som vi hade för längesen 🙂

Leave a Reply