Sjuker

Jag har blitt en sån som är sjuk. Jag är förkyld. Jag brukar känna i näsa och svalg att det är nåt på G, fast sen går det över och jag är frisk som en nötkärna, men i torsdags kände jag att det var “på riktigt”, att denna gång skulle det nog inte gå över, vilket det inte gjorde utan igår, fredag, stannade jag hemma från jobbet och tog hand om mej istället.
Vi skulle egentligen till kära mor idag, lördag, men det går ju inte nu då, typix!, men vi får ta det nästa helg, om nu inte Håkis blir sjuk också. Förhoppningsvis inom snar framtid i så fall.
Jag tror inte det är nån sorts Covid i alla fall, utan det känns som en vanlig förkylning. I och för sej så har den ju övergått till nåt liknande och inte alls så farligt som innan, vad jag har hört, så man vet ju aldrig. Det jag lider av är nästäppa, rinnande snor, huvudvärk och hosta. Igår hade jag även värk i knävecken en stund, men det kan ju ha varit lite febervärk. I morse, klockan 4, fick jag gå upp då jag inte kunde ligga p.g.a huvudvärk, så jag gick ner och tog ett par treo, satte mej i soffan tills de gav verkan och somnade sen för att vakna igen vid halv niotiden. Har ringt mamma och sagt att vi inte kommer.
Håkis är ute och fixar på gården, jag och katterna är inne. Jag öppnade åt dem igår så de fick gå ut, men de kom in stup i kvarten. Inte ens Alma, som smiter hur lätt som helst, ville vara ute. Vi vet nu, för övrigt, hur hon bär sej åt. Hon står på komposthögen, det som är kvar av den, och hoppar helt sonika över rullisten, så att hon hamnar på den överliggande plankan på planket.
Vi får ta bort hela komposthögen nu när alla löv trillat av träden, då kanske man ser vad man gör, det var inte så lätt i somras när det grönskade för fullt. Undrar bara om man kan köra på gräsmattan med traktorn nu när det är så blött, eller om man efterlämnar djupa spår…? Det går i alla fall inte att gräva för hand då det är massor med rötter i kompostjorden.
Nåja, imorgon åker vi till stan, så det kanske blir nästa års bekymmer.
Ha det så fint nu alla och hoppas ni håller er friska och krya.
Ses annan dag  ♥

…själv ska jag göra vad jag kan för att tillfriskna här… 

2 thoughts on “Sjuker

  1. Hålla handen.
    Jag känner mig också dassig med huvudvärk, nyser som fasen, snorar och känner mig slut.
    Krya på oss då. 🙂 <3

    1. ja, krya på oss…Håkan har också blitt likedan så han blir hemma imorron också 🙂

Leave a Reply