Rinner det dit här uppifrån?

Idag är det söndag, en mulen sådan. Fortfarande ingen sol. Jag begriper det inte. Hur är det ens möjligt? Var kommer alla moln ifrån? Fast jag kom på att jag ska nog inte klaga, för jag läste att Svartån har svämmat över i min födelsestad och det är många stugor som ligger risigt till, de kan till och med flyta iväg. Sånt är vi ju faktiskt förskonade från, så jag ska nog bara vara glad att det inte regnar SÅ mycket här.

Det gick då bra med surströmmingen igår och de två njöto för fulla muggar. Det var bara mamma och Håkis den här gången. Min mat var också god och då hade jag ändå varken sås eller sylt. Jag glömde nämligen laga till maten här innan det var dags att åka iväg, så jag fick bara ta med några köttbullar och steka dem där. Men det var gott med potatis och lök och doften vänjer man sej vid.
Mamma gjorde sin sedvanliga klämma och Håkis åt på tallriken med alla tillbehör.

Nu hoppas jag på lite bättre väder och jag kan faktiskt skymta lite solsken bakom husknuten hos grannen, härifrån där jag sitter, för om än vi är inne i husbilen när vi bygger så är det ändå en massa rantande fram och tillbaka till snickerboa eller nåt av garagen och såga större grejor kan vi bara göra ute, vilket inte går om det regnar, så låt det bli uppehåll idag så vi får något gjort. Efter jobbet är ingen av oss särskilt taggad på att göra nåt så det är ju helgerna vi har på oss. Och ju mer det börjar likna nåt desto mer taggad blir man, för nu vill man se slutresultatet. Det ser ju ut att bli så bra.
Återkommer senare med ny bild.

…undrar om det är mer regn där nere för att det rinner dit här uppifrån?… 

Leave a Reply