Köttätare på deltid

För snart fyra år sen slutade jag äta kött. Jag hade pratat med Håkis flera gånger innan, när vi passerade kvigorna som står på bete i hagen där vi brukar gå våra promenader, om att sluta äta de söta små djuren. Sen köpte jag vegomat och sa att om det går att ersätta kött med sånt så gör jag det, men jag skulle bara prova. Efter det åt jag inte kött…förrän idag, gott folk. Jag har ätit vildsvinsfilé.

Jag stekte det tillsammans med färskpotatis, paprika och lök på muurikkan ute och vi åt det med fempepparsås och nygräddad baguette. Det var så gott.
Nu återstår att se vad min kropp säger om den gärningen. Än så länge känner jag ingenting och tror väl inte att jag kommer göra det heller, jag är ju ingen vegetarian. Jag har ju ätit fisk och ägg och grejor så magen är ju inte helt ovan animaliska produkter.


Filén var fin, lite magrare än vanlig fläskfilé, men lika mör och god. Dyrt…ja, men det hade varit dyrare att äta det på restaurang så inget jag klagar över. Jag beställde två filéer på ca 450 g, fyra korvar och en älgstek på 900 g och allt gick på 1230 kr. En filé gav tre portioner mat. Bara en sittning för tre personer hade kostat den summan på restaurang.
Nu har jag en filé kvar, fyra vildsvinsgrillkorvar och en älgstek. Jag kommer att bli en köttätare……på deltid. Och det gäller bara vilt.
Till jul kommer jag att få riktig julskinka. Vildsvinsjulskinka. Jag måste bara komma ihåg att beställa i tid.

…glad midsommar… 

Leave a Reply