Vad jag gjort första semesterveckan

…undrar ni säkert allihop, kan jag förstå. Jag är ju inte nån ihärdig bloggare längre, men nu ska jag iallafall berätta lite om vad som pågått här uppe i norr.
Jag har varit till tandläkaren bland annat. Jag har haft en tand som bråkat lite och gått sönder helt enkelt en liten bit i taget som jag lagat ett par gånger, men till slut bestämde jag mej för att sätta en krona på fanskapet så man slipper springa där i tid och otid. Så det var jag och gjorde i tisdags och det känns så himla skönt att ha det avklarat så här i början på semestern.
På vägen dit kunde jag inte låta bli att ta ett par bilder. Jag har ju inte gått den här svängen på länge. Jobbar ju inte längre i stan och p.g.a pandemin har man ju inte haft ärenden dit av annan sort heller. Bastuflotten är på plats. Den är så söt där ute i viken.

Undrar vilka det är som får använda den? Är den allmän eller har den en ägare? Det lär jag väl inte få veta heller…om jag inte googlar förstås, det kan ju finnas info om det på nätet.

Här en dag fick jag för mej att torka alla köksluckor ordentligt så inte minsta fingeravtryck skulle finnas att finna och passade då även på att rengöra spisen och fläkten i samma veva. Fläkten fick sej nytt skumgummifilter, för den föll i bitar när jag skulle tvätta den, så jag skickade iväg Håkis att köpa på JULA och han ville inte ha betalt för den så det var ju jättesnällt av honom…tackar och bockar igen. Eller jag borde kanske niga?
Älskar när glaset är skinande rent på ugnsluckan.

Alma håller på och rumsterar på balkongen hela nätterna vilket gör att hon sover mest hela dagarna istället, förutom korta stunder då hon orkar vara vaken.

Och idag passade jag på att byta golv i köket. Ett golv som jag haft länge i min ägo, men som fick vänta lite då jag hittade det som jag målade vitt. Det som skulle vara så hållbart och bra, men som inte höll måttet i mitt lilla residens iallafall, så nu åkte det ut – hittills bara ut i hallen dock – och in med det mörka som ska föreställa ett slitet golv i ek från en loge.
Hade lovat göra det under den här veckan, medan Håkis jobbade, så att han inte blir avis på att jag är ledig och latar mej hela dagarna. Det här tog ungefär lika länge som min vanliga arbetsdag, nämligen 6 timmar, för jag var ju tvungen flytta på allt helt själv också, vilket tar mycket längre tid än om man är två. Nu har jag ju inte lagt golv under diskbänken, bara en bit in, men möblerna och skafferi och kyl. Och för att kunna flytta på skafferiet var jag tvungen att ta ut hälften, alltså alla tunga varor, innan jag kunde rubba det, så det tog sin tid. Själva golvet gick ju rätt fort att lägga, men det var varmt och jag har fortfarande vallningar så jag var tvungen att ta många mikropauser så jag inte skulle svimma av värmeslag. Nu är det klart i köket iallafall och jag får ta hallen en annan dag, en regnig sådan, för man ska inte jobba när det är solsken, har jag bestämt, vi har nog kort sommar som det är.

Och idag blev även ett av mina stickprojekt färdigt. Den är inte oversize utan i ganska normal storlek, bara lite längre. Den är lika mjuk och len som den gula med gråa ränder. Så skön att ha på lite svalare sommarkvällar och på vintern så klart. Kragen är i hög polo, men jag viker in den när jag inte fryser, dock har jag inte gjort det här på bild.
Jag är så nöjd med den. Love it! ♥

Ja, det är ungefär vad jag sysslat med hittills, denna första semestervecka, som visserligen inte är slut än, men det är ju torsdag redan. Och imorgon är det midsommar och Håkis går på semester nästa vecka. Det blir kul!
Ha det så gott och vi ses igen!  ♥

…som ni ser måste jag sätta golvlister…måste köpa nya… 

Leave a Reply