Semester & Alma är här

Nu har jag äntligen semester och vi var och bytte katter i helgen. Alma har ju fått vara lös i den inhägnade gården på ranchen, men inte tog det många dagar innan hon helt enkelt klättrade över plankskärmarna och smet över på andra sidan. Dock var hon ändå så pass klok att hon höll sej till Håkis gård på baksidan. Hon låg bara under syrenen intill balkongen när jag kom för att hämta henne. Sen när vi återvänt till gården och jag stängt grinden så rusar Alma till planket igen och klättrar upp. Jag får precis tag i svansen innan hon hinner hoppa över. Så då tyckte vi att det kanske var dags att byta så hon får komma hit och gå i koppel och Valle får äntligen vistas ute…som han har längtat så efter.

Vilma var som vanligt lite rädd för honom i början, men jag tror det har gått över nu.

Han vill henne inget illa, han vill ju bara vara go. Jag tror att han har saknat henne, så han blir ju lite ledsen när hon hela tiden springer iväg när han kommer nära. Men som sagt så går det över när hon vant sej och ser att han inte är aggressiv mot henne. Kanske han inte ens är det mot Alma nu, jag vet inte, vågar inte prova.

Vi var hos lilla storasyster och jag fick en massa blommor av henne som redan är så fina där ute på min balkong, så nu har jag sommar där. Det är så mysigt!

Köpte även en mini-solros, som dock inte passar in i det rosa och vita, men det gör inget, jag tycker de är så fina så jag ville ha en ändå. Våga missmatcha lite mer

När vi åkte hem till mej med Alma sa Håkis att hon har nån hudflik i nacken som jag måste kolla vad det är.
Det var ingen hudflik. Det var en fästing! 

Men det hindrar inte oss från att gå ut iallafall. Idag var första gången för henne här på Mjölkplejset. Hon var lite spooked, men det gick fort över. Dock var hon helt slut när vi gick in efter en timme.
Hon har för övrigt en ny sele och nytt koppel, så nu har hon ett set både på ranchen och på mjölkplejset.

Det är så fint med alla syrener och äppelträd som blommar just nu. De är ju lite senare här uppe. Vi har ju bara precis börjat med sommarn här så egentligen borde vi fira midsommar i mitten på juli.

Jag älskar detta. Hade så gärna bott här i villaområdet. Fast husen är så jäkla dyra här.

Det är så lummigt och fint.

Alma ville in på allas tomter hela tiden och det går ju inte så jag fick hålla koll så hon höll sej på rätt sida om gränsen.

Så fina blommor på äppelträdet. Jag tror iallafall det är ett äppelträd. Det kan ju vara körsbär också, jag har ingen aning. Fina blommor är det hur som helst.

Söta Alma fick tugga i sej lite gräs också, det var ju bra, för vi har inte fixat nåt på balkongen ännu.

Dagen började med regn och rusk, men slutade i sol med växlande molnighet. Riktigt skön eftermiddag blev det.

…nu ville hon in efter en timme, men snart vill hon inte in alls… 

2 thoughts on “Semester & Alma är här

Leave a Reply