Välkommen oktober

Så har vi kommit ytterligare en bit in på hösten, den andra månaden och träden är allt gulare och glesare i lövverket. Det är gulare nu än på bilderna nedan, som är tagna för några dagar sen, så inga gröna löv finns längre att se, snarare en och annan som börjar vara helt kal. Inte heller har vi haft sol idag. Det har duggat i det närmaste hela dagen. Jag försöker inte luras med bilderna, utan det var de jag hade i mobilen och det är lite för mörkt att ta nya nu.

Här har inte hänt mycket sen senast. Vi började göra oss redo för att säga adjö till lille Valle, men som vanligt har han repat sej, så inte riktigt än då, vilket känns så skönt. Lite tidigt kanske att glädjas åt det, men jag hade nästan tänkt boka tid idag, fast fick ändra planer då han ser ut att må bättre och har till och med väckt mej i nattens sena timme med sina race som han brukar göra när han är busig. Har ätit lite bättre och ligger utsträckt och mår gott när han sover, inte alls så där hopburrad, som om han frös, med hängande huvud. Inte heller har han jamat så där klagande. I natt jamade han mer som att han ville att jag skulle vakna och leka med honom, innan han kutade fram och tillbaka i vild karriär. Han är bra i magen också, han hade diarré tidigare i flera dagar, men det har gått över. Så allt ser bra ut än så länge. Får se hur länge.

Jag har börjat på jultröjan, eller vintertröjan rättare sagt, då det inte är julmotiv direkt utan snöflingor, men den är röd…mörkröd. Det är ett mönster som jag har ritat själv, en kort tröja, som den blå, så man får ha nåt under. Jag tror den blir jättefin. Lite besvärlig dock då det är flerfärgsstickning och jag har som mest 4 färger på gång samtidigt. Dock är det inte så många varv, så det får jag stå ut med helt enkelt.
Mina andra stickningar ligger vilande ett tag, alla väntar på avmaskning för att sedan färdigställas eller påbörjas ärmar, men eftersom jag ska använda Italian bindoff som är aningen besvärligare än vanlig avmaskning så har jag låtit vänta med det. Och påbörjar nya projekt istället, haha…
Nåja, allt blir klart i sinom tid.

Nu ska jag gå och laga Felix vegopytt och se om den är nåt att ha. Anamma har kommit ut med nya produkter i samarbete med en duktig vegokock, som jag så gärna skulle vilja prova, men så klart har de inte kommit hit än. Tror jag. De har då inte lagt ut nåt på instagram, vilket man hade förväntat sej och jag har ställt frågan i DM, men inte fått svar. Hoppas vi får det hit med. Det behövs lite mer att välja på och dessa ska smaka mer likt kött och korv. Jag är så nyfiken.
Jag har även pratat om att jag kanske kan tänka mej att äta vilt. Typ vildsvin, älg och kanske ren. Vi får se. Jag vet inte om jag kan. Det här är ju inget jag valt utan det är min hjärna och kropp som vägrar helt enkelt, ungefär som för er köttätare att äta hund och katt, typ så är det. Inget jag slutat med för att jag beslutat det, utan jag ville bara testa om dessa ersättningsprodukter skulle duga och när jag väl gjort det så fanns ingen återvändo, trots att många av dem inte alls har fallit mej i smaken. Men jag har ju haft fisk, skaldjur och mejeriprodukter så jag lider ingen nöd. Dock så innehåller kött järn och mineraler och andra viktiga ämnen som inte finns i fisk, och annat jag äter, i samma utsträckning och så saknar jag lite alla goda grytor och sånt, så jag kanske provar.
Vilt är jättedyrt, men jag köper gärna eftersom jag inte kommer äta det ofta, bara nån gång då och då, så då blir det inte oöverkomligt.
Nu ska jag gå och laga vegopytten, med stekta ägg. Det kan ju vara gott.

…ha nu en skön fredagsafton alla… 

Leave a Reply