Riddari

Efter att jag hade vilat ett par dagar från stickningen tänkte jag ta itu med alla wips som bara behöver sys ihop och sticka på en liten krage för att färdigställa projekten. Jag började med vikingatröjan, men den behövde jag sticka tillbaka en bra bit på andra ärmen, då jag glömde bort att kabelstickningen skulle sluta en bit upp på ärmen och inte följa med ända upp till axeln, som jag hade gjort. Så det gjorde jag och stickade färdigt den och sen var det bara att sy ärmarna på bålen.
Tror ni jag gjorde det? Nejdå. Jag började, hör utan att häpna, på en ny tröja. I Léttlopi som blivit mitt favvogarn. Det ska bli en riddari i ljusgrått, svart, mörkgrönt och vitt. Det gröna är så mörkt så det nästan ser svart ut.


Riddari lånad bild.

 Har kommit en bit på väg och det är ju så att när det är nåt jag gillar så går det undan. Och den här kommer att bli klar på sisådär en kvart-fjorton dar.

Det här garnet är så snyggt. Det är lätt melerat och ojämnt spunnet, vilket ger liv till den färdiga produkten, vad det nu månne vara. Jag ääälskar’t!

Jag har ju ingen beskrivning, som vanligt, utan kollar bara på mönstret i bild och stickar efter det, och då glömde jag att det skulle vara mönster nere vid muddarna på ärm och bål, så min blir lite annorlunda – men finare om ni frågar mej – nertill. Upptill blir det mönstrat ok och med dessa färger blir det sååå snyggt, om än den gröna var väldigt mörk, men i dagsljus ser man skillnaden. Tror den kommer synas mer i oket då det är större mönster.
Hursom…jag älskar färgkombon ♥

Och maskorna blir ju jämnare efter blockning, dock inte helt p.g.a att det är så ojämnt spunnet.

…så snyggt…strävt, men så så så snyggt… 

Leave a Reply