Pantkvitto, senilitet och mera garn

Håkis kom och hämtade mej runt 12-snåret och vi åkte till Storis och handlade för att fortsätta mot ranchen när vi var klar. Det tog lite längre än beräknat, för vi hade ett pantkvitto från Willys sen i somras som vi inte hade löst in och eftersom jag hade sagt att vi måste ju handla för den innan den går ut så hade han bara tagit med Willys-kassar och därmed skulle vi inte handla på ICA-Maxi den här gången.

Nu var det ju så att det fanns några fina erbjudanden som vi inte kunde motstå på ICA så jag ville handla där också, så vi åkte dit när vi var klar på Willys. Dessutom skulle Håkis in på Appo som ligger i samma byggnad så lika bra var ju det. Så medan han gick in på appo gick jag in i butiken och började plocka varor i vagnen. Håkis kom efter en liten stund och gissa vad han viftade med i handen? Mycket riktigt. Pantkvittot! Den låg så fint kvar där i plånkan när han skulle betala.
Jaha, det var ju bara att försöka komma på nåt mer att handla och åka tillbaka igen. Det gjorde vi så nu har vi äntligen fått kvittot pantat och massor med extravaror vi inte visste att vi behövde. Det var en fin liten summa på 108 kr, så inget vi ville slänga bort heller.

När vi åkte hem till mej igen svängde vi förbi Burmans och hämtade ut paket. Jag fick nämligen ett tips av en gullig läsare om 25% rabatt på garner hos Panduro så jag beställde lite till. Jag ska sticka en julkofta av det röda och vita garnet. Det ser lite ut, men det är många meter, över 1300 m, och inte jättetunt så det ska räcka. Och det blåa är 1380 m så det ska också räcka till en jumper, eller slipover, vad jag nu väljer att sticka.
Men jättebra, nu har jag till min julkofta som jag ska börja på i oktober nån gång, för jag har tänkt det flera gånger, men glömt det varje gång när det finns så mycket att välja på.

…nu blir det tävling…ha en fin lördagskväll alla… 

Leave a Reply