Söndagstur

Söndagen började som vanligt med att rasta Alma, inte för att hon gör sina behov ute, men hon har ett behov av att gå ut ändå. Sen kom Håkis och hämtade mej för att ta vår traditionella åktur med färjan.

Sjön suger, och det är därför min goda vän Kenta badar naken. Nä, skämt åsido, men jag vill ha en bååååt! Hur svårt ska det vara?
Ja visst ja, katterna…man blir så låst med dessa katter, men jag försöker bearbeta Håkis så sakteliga att konvertera till Mjölkplejsbo, i ett hus där vi sätter ett nät i häcken runt gården så vi kan ha katterna ute utan att de kan smita eller nåt kan komma in, och då kan vi ha båt i Lövskär och ta en dagstur närhelst vädret tillåter. Vi skulle även, utan dåligt samvete, kunna åka bort lite mer, inte långt, men över dagen. Som det är nu vill man ju inte åka nånstans nästan för att stackars Alma blir helt ensam hemma.

Men Håkis vill inte bo på nåt Mjölkplejs. Han vill bo ute på landet, där det är flera kilometer till närmsta butik. Där han kan ha ett par stora garage med många fordon som traktor, grävmaskin, bärgare samt en och annan åkgräsklippare. Det ska vara en pickup, en fyrhjuling, gärna en fyra-fem personbilar, en van, ett par moppar, en moppebil, elsparkcykel, några vanliga cyklar och olika dragkärror i diverse format och storlek. Har inte hunnit införskaffa en MC, men det är på G.
Ja, ni ser ju, vilken sketen mjölkplejstomt skulle rymma allt det?

Nej, en stor gård på landet är vad som krävs. Där man kan ta en promenad och snacka med kvigorna på hemvägen.

Och för att vi ska kunna slå våra stora påsar ihop så är vi även tvungna att ha ett stort hus. Gärna i modell herrgård.

Förutom stora garagen ska där även finnas olika förrådsbyggnader, lador, härbren, en sovstuga till eventuella gäster och kanske en bagarstuga, så vi kan baka vårt eget rågbröd á la Polar-stuk.
Ja, så vi har till silltårtan menar jag.

Iallafall, för att återgå till dagens färjetripp, så hade Håkis tagit med en termos kaffe, mjölk i en burk och hans egna hembakade hastbullar som vi stannade och fikade vid en skogsväg 

Vi fortsatte till ranchen där vi åt pizza till lunch, spelade lite badminton på gården och kammade Valle och Vilma. Vi skulle ta ett dopp i SPA-badet, men han hade sett lite fel och råkade värma upp det till 38° vilket var alldeles för varmt i hettan, så jag satte mej aldrig utan klev ur och fick svalka mej inomhus istället. Det var ju visserligen svalt i skuggan också med sina 22°, men det var nästan helt vindstilla, så ingen svalkande bris direkt.

Valle och Vilma sökte sej som vanligt till skuggan.

Vilma håller sej till buskagen. Jag tror att de avger svalka mer än nåt annat när det är lite fuktigt därunder.

När vi planterade ut det som jag hade sått hemma hos mej, på min gata i stan där jag bor, så var det en del som inte såg så fint ut, som vi slängde i komposten. Idag såg jag att det bland annat var den fina ljusblåa lobelian som jag hade ett tag. Det som kommit upp hos mej är ju den vanliga blå-lila sorten och jag har undrat vart den ljusblåa tog vägen. Vi har alltså slängt den! Men den ska grävas upp och jag hoppas kunna ta frön från dem till hösten.

det var allt för idag, men kom strax tillbaka för att följa den spännande fortsättningen… 

4 thoughts on “Söndagstur

Leave a Reply