Lördagsafton

Vi började morgonen med att åka till Storis och handla. Därefter tände vi ljusen hos farsorna, så att de lyser imorgon på tredje advent.

När vi kom hem åt vi grötfrukost med ostmackor. Sen var det tävlingsdags med Alla mot alla. Vi plöjde igenom alla veckans avsnitt på en gång. Erik och Lotta briljerade som vanligt. Gick och vann igen. Men vem är förvånad. Nu får vi vänta till våren, för det blir väl fler säsonger? Annars måste jag ringa och skälla ut dem.
Jag eldar en massa ljus. Kronljus, blockljus och värmeljus och allt vad de nu heter, men försöker att inte tända i alla lyktor samtidigt, för då blir det 20 ljus om dagen och det kan bli kostsamt, så jag varierar lite mellan dem så det blir ett jämnt sken i rummet.

När Håkis åkte hem satte jag igång med bakningen. Lussebullar. Jag fuskade lite den här gången. Eller om sanningen ska fram så glömde jag bort hur jag skulle göra, så när jag hade kavlat ut degen, brett på smöret och strött över vanilj och socker så rullade jag ihop den och började skära som när jag bakar vanliga bullar. När jag upptäckte min blunder satte jag ihop dem till åttor och var riktigt nöjd med min lösning.

Det var bara det att de blev gigantiska! Jag var tvungen dela på en del, men några fick faktiskt sitta ihop så får vi se om vi orkar få i oss en hel.

…nej, vi får nog dela på alla, men alltså, jisses så goda de är!… 

 

Leave a Reply