Freeeedaaag!!


Alltså vad skönt! Äntligen fredag! Men veckorna går ju faktiskt otroligt fort. Och helgerna ännu snabbare så det gäller att ta vara på varje minut.
Understundom tänker jag att jag borde göra lite mer roliga saker. Uppleva mer. Åka iväg och se mej om, för jag känner ibland att jag har ett så innehållslöst liv.
Och så börjar jag fundera på vad det är jag vill egentligen. Och jag funderar…och funderar…men så slutar det alltid med att jag faktiskt har det precis som jag vill ha det. För allting känns så besvärligt när det kommer till kritan.
Så min känsla av innehållslöst liv kan jag snabbt råda bot på genom att börja planera nåt, då tappar jag genast intresset och längtar tillbaka till mitt lugna, bekväma liv. Och vid närmare eftertanke så är ju planerandet halva nöjet. För mej oftast hela nöjet.

Håkis, den snälle lille själen kom och hämtade mej från jobbet, trots att han är ledig. Sen åkte vi hem till mej och jag kokade mannagrynsgröt som vi åtnjöt med limpmackor med ost. Det var så gott.
Diskmaskinen är påslagen och ugnsformar och kastruller ligger i blöt i diskhon.

Jag tar mej en kopp kaffe och skålar in helgen. Måste ägna några timmar åt fönsterputs och sätta nya tätningslister så det inte drar kallt nu i vinter.

Och leka med Alma. Och så ska jag fortsätta med mina pumpor till halloween, och novemberhösten i övrigt, som jag håller på att sticka. Ja, det låter kanske konstigt, men jag visar mer sen när det börjar likna nåt. Just nu kunde det lika gärna vara en mössa.
Ja, jo, men det låter som en bra helg, innehållslös kanske, men det passar mej alldeles utmärkt. Jag är alldeles för lat för att ha en massa roliga saker att göra och besöka. Inte för gammal, men för lat.

…ha nu en skön och bekväm fredag alla, en fredag som passar just er… 

2 thoughts on “Freeeedaaag!!

  1. Härlig dag hare vari, hunnit göra massa höst o slipa lite bil, gott me gröt vare, har längtat lite efter det. Ses imorrn

Leave a Reply