Arla morgonstund

Jag vet inte hur ofta jag besviken ser att det är sol när de har lovat regn och mulet. Det sker nog inte så ofta, kanske sådär ett par gånger per decennium. De somrar då vi har gott om sol och lite regn. Det regnade igår och inatt, men jag hade tänkt fixa i lägenheten när det blev mulet. Jag orkar ingenting när det är sol.
Nu har jag ju balkongdörren öppen, men det blir inte svalare i köket då, när solen gassar, det är bara i vardagsrummet som det är svalt. Fast det kanske kommer. Jag kom på att det skulle ju vara sol på morgontimmarna och sen bli regn under dagen för att klarna upp till kvällen igen. Då stämmer det ju precis som de har förutspått.

Jag släppte ut Alma det första jag gjorde när jag steg upp för lite mer än en halvtimme sen. Klockan är 06.00 i skrivande stund. Hon älskar’t!

20200630_055042[1]

Hon älskar också allt som har med päls att göra. När jag höll på att rensa ut mina vinterjackor, vilket jag inte åtog mej att göra förrän alldeles nyligen, försökte hon dra iväg med min stora gröna jacka med pälskant på huvan.
Igår, när vi fixade med balkongen tog jag in skinnfällen som varit på stolen, för jag har köpt en ny dyna, och la den i vardagsrummet alldeles innanför balkongdörren för att plocka bort det senare, alltså idag. Nu när jag kom in i köket ser jag att Alma har släpat in den i datarummet. Det hade jag velat se…hur hon går bredbent med fällen mellan benen och kånkar och drar.  laugh_thumb

20200630_054520[1]

…Alma är en sån där katt som man ska filma och lägga ut på YT…hon är så rolig…  m1

Leave a Reply