Värme och sånt

Idag har vi haft riktigt varmt med sina 28°C, så vi åkte iväg för att ta ett dopp, trodde vi ja, men när vi kom fram så var det för kallt i vattnet så vi skippade det och tänkte att vi skulle bada hemma på min gata i stan, för vattnet var varmare där, men det bidde inte nåt av det heller. Fast vi har ju hela sommarn på oss. Ingen brådska med det.

20200622_141547[1]

Så fina blommor vid skogsbrynet.

20200622_214826[1]

När vi kom tillbaka åt vi av krämen jag gjorde igår. Det var sååå gott! Som en efterrätt. Kan bero på att jag hällde i av jordgubbssaften jag kokade härförleden. MUMS!

20200622_214810[1]

Nu sitter jag här vid datorn och håller på att svettas bort. Håkan vill köpa nån slags luftkyl till mej, men jag orkar inte med en massa apparater som bara är i vägen och dessutom är fula och sen vet man inte var man ska förvara dem heller. Nej, då sitter jag hellre här och pustar i värmen. Jag har ju en våt handduk som jag tar av och på runt nacken, den ger lite svalka. Men det är inte mej Håkan oroar sej över utan Alma. Han är rädd att hon ska få värmeslag. Inte går det nån nöd på henne. Hon går bara och lägger sej i handfatet i badrummet, så får hon svalka. Det är faktiskt värre med mej och mina vallningar, som jag för övrigt kan glädja min stora storasyster med att jag återfått och det med råge, så de var inte till ända som jag hoppades på. Det var bara ett oväntat uppehåll i eländet. Jag blir 54 nu i juli. Hoppas verkligen att jag börjar bli för gammal för de där värmevallningarna snart, för jag fryser hellre så jag får ta på mina fina tröjor som jag stickat…och kommer att sticka. Med dessa vallningar är det inte lönt ta på nåt sånt, då är det bättre med en sjal som är lätt att ta av och på vid alla temperaturändringar.

Nåväl, jag ska inte tråka er med mina besvär. Jag avslutar denna blogg med min vackra utsikt jag har här utanför fönstret. Det är så lummigt och fint och fåglarna kvittrar. Trafiken har tystnat, bara en och annan bil stör tystnaden. En skön afton för alla kvällsflanörer. Vinden har mojnat och det är 24°C. Det är nästan så jag vill ut och promenera, men klockan är 22.20 i skrivande stund, så det är bäst jag stannar inne. Ensam ska man inte ge sej ut den här tiden. Jag får nöja mej med att sitta här vid fönstret och titta ut.

20200622_214717[1]

…god natt alla…sov gott och dröm vackra drömmar… night-smiley

4 thoughts on “Värme och sånt

 1. Det är dig och Alma jag tänker på när det är så varmt där att ni smäller av

 2. Har du nått klimakteriet så har du mellan 4 och 7 år till av vallningarna att se fram emot. 😉
  Jag är inne på 4:e året och hoppas det ska börja lätta snart…mellan vallningarna har jag nu börjat få frossa till och från.
  Vad gäller vädret..det ska visst bli svalare och regn mot helgen till…hoppas det stämmer.
  Kram från stora storasyrran 🙂 <3

  1. ja, de där frossorna har jag haft ett bra tag, men nu på sommarn slipper jag dem, nu är det bara skönt mellan vallningarna…jag har ju dem så ofta jämfört med dem jag läst om, minst en gång i timmen, oftast två, ibland 4-5, men det är väl bara att gilla läget, för man kan ju inte göra nåt åt det, inget som är ofarligt för mej iallafall…kan ju inte ta östrogen då jag redan har högre risk för bröstcancer, eftersom jag inte fött barn, och en sån behandling ökar risken ytterligare
   Kram tebax 🙂 ♥

Leave a Reply