Nytt garn, ny stickning

Vi var till stan, innan vi fikade, för Håkan hade ärenden och jag ville hämta min bok med stickmönster och köpa garn till tröjan jag ska sticka härnäst. Jag har bara lite på halsen kvar på den jag håller på med nu, så den blir färdig idag. Och jag vet inte om jag börjar med den nya genast, men jag vill ju kunna det och slippa vänta ifall jag får lust, så nu kan jag sätta igång närsomhelst. 

Det är denna snygga pjäsen, på bokomslaget, som jag ska sticka. Kanske att jag stickar mössan sen, men nu fanns inte garn till den också, så antingen hade jag fått välja en annan nyans eller vänta med den, så jag valde det sistnämnda. Tröjan är ju viktigast.
Det är inte det garn som står i boken, men den finns att hitta på nätet, så kanske jag beställer det med och stickar två såna tröjor. Det beror på hur den blir med det här garnet. Jag kanske blir jättenöjd ändå.

20190802_114418

rowaNGarnet i mönstret heter Rowan tweed och har små vita prickar i sej som jag tycker blir så snyggt i tröjan, så jag hade gärna stickat i det, men vi får se hur jag gör. Det kan ju bli lika snyggt med det jag har. Men kanske jag stickar den i nån annan färg också. Typ mossgrön eller nåt. Om jag tycker det är kul med flätstickning så kan det bli så, för den här tröjan är ju så snygg! Hon i butiken tyckte också det och undrade, som lite för sej själv, om man kunde låna boken i biblioteket. Men det kan ju även hända att mönstren finns gratis på nätet. Den är ju så gammal boken. Den beställde jag för länge- längesen av Håkans syskonbarn, när de sålde julböcker, och de är vuxna nu, så den har några år på nacken. Och nu, äntligen, ska jag sticka denna tröja, som jag velat så länge.

…det tog sin lilla tid att få ändan ur…men som tur är var det tidlösa mönster som passar än idag…  le

Leave a Reply